• ODSEK KLAVIRA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GITARE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK DUVAČA I SOLO PEVANJA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GUDAČA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu gudačkog orkestra...

 • ODSEK HARMONIKE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu orkestra harmonika...

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu hora OMŠ,
  - izveštaj o radu hora SMŠ...

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • od 11. do 14. aprila 2019.

 • od 21. do 24. februara 2019. godine

Koncert: „4 gudala za rock”

  Intermeco kvartet
U okviru koncertne sezone „U muzikalnom stilu”
u ponedeljak, 13. novembra 2017. godine
u 19.00 časova
u Koncertnoj sali muzičke škole

održaće se koncert

„4 gudala za rock”

Intermeco kvartet

 

 

Koncert:

Još od svog osnivanja 1999. godine INTERMECO kvartet je na teritoriji Balkana, stekao reputaciju lidera u izvodjenju rock obrada u formi gudačkog kvarteta. Ideja njegovih članica bila je da izvode žanrovski raznorodnu muziku, iako su sve četiri, kao svršene studentkinje FMU u Beogradu, Akademije umetnosti u Novom Sadu i Cetinju, prirodno usmerene u pravcu klasične muzike.

Pokretačku snagu i uporište kvartet je pronalazio u evropskim i svetskim sastavima sličnog formata, a tih davnih 2000-tih kompozitor V. Pejković je prepoznao dobru ideju i energiju koju je pretočio u autentične aranžmane pisane namenski za INTERMECO kvartet. Ova i slične saradnje razvile su svirački karakter kvarteta u smeru benda više nego klasičnog sastava a samim tim kvartet bolje reflektuje uverenje i želju da približi gudačke instrumente široj populaciji. Žanrovska razuđenost, ljubav prema nečemu što nije samo klasična muzika kao i potreba da se ta i takva muzika izvodi na klasičnim instrumentima, čini ih različitim od drugih sastava sličnog tipa.

Tokom protekle decenije repertoar se menjao i proširivao u skladu sa konceptima nastupa. Tendencija INTERMECO kvarteta je da istražuje nove muzičke trendove u cilju afirmacije različitih žanrova u novom kontekstu. Publika danas kao i pre više od jedne decenije, ima priliku da uživa u smelim i inovativnim izvodjenjima prepoznatljivih numera omiljenih stranih a sve češće i domaćih bendova.

Repertoar po kome su poznate široj publici svojevrsna je šetnja kroz različite muzičke pravce: od Baha, Mocarta, preko jazz standarda, pa do muzike grupa i izvodjača kao što su: Sting, Jamiroquai, Metallica, Joy Division, Nirvana, RHCP, The Cure, Blondie, Muse…

INTERMECO ima za sobom brojne nastupe koncertnog, festivalskog i klupskog tipa. Veliku pažnju publike privukao je svojim nastupima na festivalima kao što su Kalemegdanski sutoni i BELEF u Beogradu, na internacionalno značajnom festivalu EXIT u Novom Sadu, nastupom kao predgrupa na koncertu Zdravka Čolića na Marakani 2007, učešćem u kultnim domaćim filmovima i serijama (Munje, Vratiće se rode itd.), kao i nastupima u mnogobrojnim koncertnim salama i umetničkim galerijama kao što su KNU, BITEF, SAVA centar, MSU, Atrijum Narodnog muzeja, Zvezdara teatar…

Neophodno je pomenuti i da je kvartet prvi na ovim prostorima, zaista pionirski promenio ustaljeni koncept nastupa gudačkog kvarteta i svoju muziku paralelno prezentovao i u mnogobrojnim klubovima, kafeima, na različitim manifestacijama i festivalima. Takodje, svoju nameru da umetničku muziku na jedan novi način približe široj publici realizovale su kroz brojne nastupe na različitim oficijelnim i korporativnim dogadjanjima u zemlji i inostranstvu.

Kvartet često saradjuje i sa drugim muzičarima, a naročito uspešnu saradnju ostvario je sa renomiranom beogradskom grupom Van Gogh, pevačicom i kantautorkom Anom Stanić, Amirom Medunjanin, Divnom Ljubojević, Katarinom Jovanović, Bajagom i instruktorima, perkusionistom Igorom Vincetićem, Marčelom …

Čineći sviranje na svojim instrumentima još bližim široj publici, ove četiri mlade dame su po svaku cenu želele da sviraju muziku uz koje su odrastale. U tome su i uspele. Kvartet živi i radi u Beogradu.

Saradnju sa Divnom Ljubojević kvartet realizuje u sastavu koji čine: Milena Rajković, Tamara Živković, Milena Martinov Stojković i Milica Jakšić.