• ODSEK KLAVIRA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GITARE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK DUVAČA I SOLO PEVANJA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GUDAČA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu gudačkog orkestra...

 • ODSEK HARMONIKE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu orkestra harmonika...

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu hora OMŠ,
  - izveštaj o radu hora SMŠ...

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Proslava 65 godina valjevske muzičke škole

 • Upis u Osnovnu muzičku školu

 • Upis u I r. Srednje muzičke škole

 • „Instrument u slikama" - edukativna radionica Muzičke škole u Valjevu u Modernoj galeriji Valjevo, svakog petka u aprilu i maju 2019. u 12.00

 • Rasporedi Master Class-ova

 • Raspored nastupa učesnika

 • Priprema za upis u SMŠ

UDAH/IZDAH ZVUKA - koncert Nade Kolundžije

  Nada Kolundžija
U četvrtak, 25. oktobra 2018. godine
u 19.30 časova
u Koncertnoj sali Muzičke škole
u
okviru koncertne sezone
„Sva lica muzike”
održaće se:

koncert Nade Kolundžije


UDAH/IZDAH ZVUKAU četvrtak, 25. oktobra, od 19.30 časova, u okviru koncertne sezone „Sva lica muzike”, jedna od srpskih najznačajnijih pijanistkinja, Nada Kolundžija će u svečanoj sali valjevske muzičke škole izvesti koncert u okviru svoje ovogodišnje turneje UDAH/IZDAH ZVUKA. Projekat podržan od Ministarstva kulture i informisanja, predviđa nastupe u 6 srpskih gradova, među kojima je i Valjevo. Ovaj program jeste koncertna promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH - Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014), koji je proglašen Albumom godine 2017. od strane prestižnog kulturnog magazina „Muzika Klasika”.

Izdanje se sastoji iz tri kompakt diska sa preko tri sata muzike i prateće knjige na srpskom i engleskom jeziku. Izdavač je Vertical Jazz Production, Beograd (maj 2017).

Publika će na koncertu imati retku priliku da čuje аkustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom i klavirom igračkom, kao i kompozicije za muzičku kutijicu. Koncert će biti propraćen slajd prezentacijom sa tekstovima, fotografijama i delovima partitura. Uvodnu reč držače muzikolog Ivana Miladinović Prica, urednica knjige. Od snimljenih video materijala sa turneje biće montiran dokumentarni film a umetnica će muzičkoj školi pokloniti po primerak izdanja.

Kao naš najznačajniji interpretator i promoter savremene muzike, Nada Kolundžija je svojim istančanim ukusom sastavila zbirku koja „ozvučava“ burno stoleće muzike, u širokom luku od avangardne i eksperimentalne muzike, preko minimalizma i postminimalizma, do misticizma, filmske muzike i džeza (Arvo Pert, Luj Andrisen, Filip Glas, Skot Pender, Lola Perin, Dejvid Leng, Tobi Tvajning, Jakob ter Veldhajs, Galen H. Braun, Janis Kirjakidis, Vuk Kulenović, Vilijam Dakvort, Anton Batagov, Katarina Miljković, Ivana Stefanović, Milos Raičković, Miroslav Savić, Dušan Bogdanović, Miodrag Lazarov Pashu, Meredit Моnk, Georgij Gurdžijev, Jasna Veličković, Konlon Nenkerou, Džon Kejdž i Erik Sati).

Knjiga sadrži iskaze kompozitora, koji su pisani posebno za ovu priliku, što Antologiju čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja. Tu se nalaze i biografije kompozitora kao i eseji o pijanizmu Nade Kolundžije. Ovaj antologijski projekat sažima energiju njenog bogatog iskustva na polju istraživanja i izvođenja savremene muzike.