• ODSEK KLAVIRA

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GITARE

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GUDAČA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK HARMONIKE


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
  • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

  • Raspored polaganja vanrednih ispita u aprilskom ispitnom roku

  • Pravilnik o upotrebi mobilnog telefona, elektronskog uređaja i drugog sredstva u školi

  • Propozicije (i prijavljivanje)

  • Rezultati

ALEKSA MIRKOVIĆ
 Aleksa Mirković

Najbolji učenik teoretskog odseka SMŠ za školsku 2015/16. godinu
Nagrada „Živorad Grbić” za učenika koji je najuspešnije predstavljao školu na takmičenjima i koncertima
Diploma „Vuk Karadžić”
Učenik generacije OMŠ za školsku 2011/12. godinu

Aleksa Mirković je rođen 1997. godine u Valjevu. Muzičko školovanje je započeo u klasi dr Zorana Rakića. Nosilac je Vukove diplome za Osnovnu školu i Srednju školu (dvosturko), i Đak generacije za OMŠ „Živorad Grbić” – Valjevo i SMŠ „Kosta Manojlović” – Zemun.

Završio je Srednju muzičku skolu „Kosta Manojlović” u Zemunu (vokalno-instumentalni odsek), u klasi mr Danijele Rakić, a njegov maturski ispit-resital na harmonici, proglašen je za najuspešniji, a takođe je nagrađen i za umetnička dostignuća.

Završio je teoretski odsek u SMŠ „Živorad Grbić” u Valjevu, kao dobitnik Nagrade Živorad Grbić, za najuspešnije predstavljanje škole u toku školovanja i kao najuspešniji učenik teoretskog odseka. Proglašen je za đaka generacije u domu učenika srednjih škola „Zmaj” u Zemunu.

Dobitnik je 70 nagrada, na domaćim i inostranim takmičenjima, od kojih: 54 prve (od toga 25 pobeda), 6 drugih, 3 treće nagrade, jedno četvrto mesto, 1 pohvala, kao i 5 specijalnih nagrada, a najznačajnije su: pobede na takmičenjima „Itaka” – Slovenija, „Nade, talenti i majstori” – Bugarska, „Akordeon art” – Istočno Sarajevo (4 puta), 20. Trofej Portugalije – Alkobasa; Grand prix , jedna pobeda i jedno prvo mesto na takmičenju „Harmonija” u Belgorodu – Rusija (2014. i 2016.), pobeda na takmičenju „Dani harmonike” u Pragu, četvrto mesto na Svetskom trofeju u Švajcarskoj (2015.); prve nagrade u Letoniji (2014. i 2015.) i dr .

Pored izvođaštva, bavi se i dirigovanjem, aranžiranjem i kompozicijom, često nastupa na humanitarnim koncertima i pohađa master-klasove najvećih stučnjaka u oblasti muzike iz raznih zemalja (Rusija, Francuska, Slovenija, Finska...).

Nastupao je u znamenitim salama širom Evrope: Kolarčeva zadužbina, Belgorodska filharmonija (Rusija), Praški konzervatorijum (Dvoržakova sala – Češka), Banski dvori (Bosna i Hercegovina), Kulturni centar Daugavpilsa (Letonija), Teatar grada Alkobasa (Potrugalija), Galerija Art get u Beogradu, Kuća Đure Jakšića, Kula Gardoš, SKC i dr.

Na njegovom repertoaru su dela, kako baroknih, tako i savremenih svetskih kompozitora.

Od septembra 2014. godine član je dua harmonika „Olimp”, sa kolegom Dragom Garićem, sa kojim je u martu 2015. održao humanitarni koncert, na kom su prikupljena finansijska sredstva za održivost Svratišta za decu u Beogradu (20.000 din.), a u junu 2016. nastupao je na humanitarnom koncertu u Azanji, gde je za Fondaciju „Podrži život” prikupljeno takođe 20.000 din.

Sa koleginicom Jelenom Keljać, pod imenom Duo „Astrum”, pobednik je takmičenja „Harmonija” 2016. u Belgorodu (Rusija), kao i Majskih susreta harmonikaša u Lazarevcu.

Dobitnik je nagrade grada Valjeva i opštine Zemun za postignute rezultate. Dobitnik je stipendije za izuzetno nadarene učenike Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije, kao i nagrada Ruskog fonda mira i slovenačkog fonda „Horak” i preporuke za posebno praćenje daljeg rada od strane Ministarstva prosvete i nauke RS (2010.), a 2015. je laureat Smotre muzičkih talenata Srbije u disciplini harmonike, održanom pod pokroviteljstvom istog ministarstva.

Sa kvintetom Doma učenika srednjih škola osvojio je Republičku domijadu 2014. godine, a 2015. ovaj kvintet je, predstavivši se Mirkovićevom kompozicijom „Anđelis”, osvojio drugo mesto na Gradskoj domijadi učenika Srednjih škola.

Finalsita je takmičenja „The best musical mind” pod pokroviteljstvom Berklee International Network-a (2016.)

Od juna 2015. godine artist je italijanske fabrike harmonika FISITALIA (http://www.fisitalia.com/artists.aspx).

Upisao je prvu godinu na: Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu (BiH) – smer Harmonika, Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu – smer Muzika u medijima, a takođe je, kao akordeonista, na osnovu svojih dostignuća, primljen na Rostovski državni konzervatorijum „S. V. Rahmanjinov” (Rusija), kao stipendista Ministarstva obrazovanja Ruske Federacije.