• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Upis u Muzičko zabavište

 • Koncert: Danijela Milutinović Nenić - violončelo i Branka van Gaudzvard - klavir, ponedeljak, 2. 10. 2023. u 19.00

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

MARIJA OBRADOVIĆ
 Marija Obradović

• Đak generacije OMŠ
• Nagrada „Živorad Grbić” za učenika koji je najuspešnije predstavljao školu na takmičenjima i koncertima

Marija Obradović (13 godina) je završila osnovnu muzičku školu „Živorad Grbić” na odseku flauta u klasi prof. Zorane Matić. Sa nepunih šest godina počinje da svira frulu u klasi prof. Aleksandra Burkerta, a sa sedam flautu, u istoj klasi. Proglašena je za Učenika generacije 2019/2020. god. I dobitnica je prestižne nagrade „Živorad Grbić”, koju škola dodeljuje za izuzetne uspehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Naredne školske godine svoje školovanje nastavlja u srednjoj školi, na instrumentalnom odseku – flauta. Završila je sa odličnim uspehom 7. razred Prve osnovne škole, sa svim peticama u dosadašnjem školovanju.

Iako po godinama jako mlada, Marija je po rezultatima i uspesima koje je do sada postigla veoma zapažena i u samom vrhu, rame uz rame sa dosta starijima od sebe. Program koji izvodi na flauti odavno je po zrelosti i zahtevnosti prerastao okvire njenog uzrasta. To je razlog više da Marija svoju muzikalnost, zrelost i virtuozitet koji krasi samo najveće, uz veliki rad i odricanja u mladim godinama unapredi i van granica naše zemlje.

Marija se do sada istakla po brojnim, vrlo značajnim uspesima na domaćim, ali i na evropskim takmičenjima sa kojih se vraćala sa zvanjima laureata, pobednika. Zahvaljujući sjajnoj saradnji sa svojim profesorom Aleksandrom Burkertom, koji je sa Marijom radio od samog početka, punih šest godina, uspela je da se nametne kao favorit na evropskom nivou, ne samo u svojoj generaciji, već i sa dosta starijima od sebe i u vrlo mladom uzrastu dosegne izvođački nivo akademskog kvaliteta.

Njen kvalitet je prepoznao jedan od vodećih profesora flaute, Matej Zupan, profesor Akademije za glazbu u Ljubljani, sa kojim Marija sada radi.

Naime, od 2018. godine Marija je polaznik EMARSmaster programa u Sloveniji, koji je namenjen školovanju najuspešnijih mladih umetnika iz Evrope, koji su prethodno prošli veoma zahtevnu audiciju. Marija je jedna od najmlađih polaznika ovog programa, čime je dobila priliku da joj mentor bude priznati univerzitetski prof. Zupan.

Kao najuspešnija flautistkinja, Marija je izabrana da u finalu nastupi kao solista sa Kamernim gudačkim orkestrom slovenačke filharmonije, što je san svakog umetnika. Mariji se taj san i ostavrio, te je u oktobru 2019. imala čast da svira kao solista sa pomenutim eminentnim orkestrom i doživela ovacije pred punom salom u Termama Dobrna, Slovenija. U najlepšem svetlu predstavljala je svoju školu, grad Valjevo i državu. I ove školske godine je polaznik istog programa, a cilj joj je da sebi i ove godine obezbedi mesto soliste sa orkestrom.

 
Nagrade u dosadašnjem školovanju:


Marija je u svom sedmogodišnjem školovanju osvojila preko 50 nagrada, od kojih 48 prvih, i to – 33 Lareata, apsolutnih pobeda na svim vodećim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Od takmičenja u inostranstvu se izdvajaju: u Holandiji (Ittevoort), Italiji (Padova, Trst), Sloveniji (Ljubljana), Hrvatskoj (Varaždin), Makedoniji (Ohrid).

Najznačajnije nagrade do sada:
 • Trostruki pobednik Republičkog takmičenja muzičkih škola Srbije
 • Dve prve nagrade u Italiji – Padova, Trst
 • Drugo mesto u Holandiji
 • Šestostruki laureat međunarodnog takmičenja Davorin Jenko, Beograd
 • Dvostruki laureat međunarodnog takmičenja Petar Konjović, Beograd
 • Laureat međunarodnog takmičenja Anton Eberst, Novi Sad i dvostruko drugonagrađena na istom takmičenju koje je najvišeg ranga u našoj zemlji
 • Najperpektivnija mlada umetnica na međunarodnom takmičenju u Varaždinu, Hrvatska
 • Prva nagrada, 100 poena na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije, Zaječar
 • Prva nagrada na Republičkom takmičenju solfeđa, Beograd
 • I najdraže takmičenje:
 • 7 Pobeda na domaćem takmičenju, valjevskim „Susretima flautista Tahir Kulenović”. Na pomenutom takmičenju bila je tri puta Sveukupni pobednik takmičenja.

U kategoriji kamerne muzike kao član ansambla „Flautissimo” osvojila je 10 prvih nagrada, od kojih 7 laureata.

Nastupala je na mnogobrojnim koncertima i manifestacijama, kao solista i član kamernog ansambla. Održala je dva solistička koncerta. Pet godina za redom je najuspešniji učenik duvačkog odseka MŠ „Živorad Grbić”, Valjevo. Od svoje sedme godine je stipendista za Talente grada Valjeva. Aktivni je polaznik brojnih seminara i masterklasova kod eminentnih profesora (D. Gavrić, M. Zupan, Lj. Jovanović, F. Bernold).

Nagrada je još mnogo, ali je Marijin uspeh utoliko veći i vredniji jer se u 2019. godini takmičila u dosta starijoj kategoriji od svog uzrasta, sa učenicima završnih razreda srednje škole, (sa 5-6 godina starijima), gde se izdvaja kao favorit – pobednik.

Učesnik je kampanje „30 za ponos” koju promoviše kompanija Europrom, kao jedna od najperspektivnijih i najuspešnijih učenika grada Valjeva.

Mnogobrojni nastupi i ostvarene nagrade su rezultat Marijine velike ljubavi i posvećenosti instrumentu, ali i predanom radu i zalaganju njenog prof. A. Burkerta.

Marijin cilj i želja je da u budućnosti muzika i flauta prožima sa radošću kroz čitav život, da postane koncertmajstor i svira na svetskim muzičkim scenama.