• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA SMŠ


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Raspored ispita vanrednih učenika u junskom roku

 • Prijava vanrednih ispita za junski ispitni rok, do 5. juna 2024.

ANĐELKA DRAGIĆ
 Anđelka Dragić

• Đak generacije OMŠ


Zovem se Anđelka Dragić. Rođena sam 2006. godine. Živim i pohađam školu u Valjevu. Učenica sam  „Prve osnovne škole”  i OMŠ „Živorad Grbić”. Muziku sam uvek volela. U trećem razredu osnovne škole sam upisala muzičku. Gitara mi je bila prvi izbor i velika želja. I uspela sam! Ubrzo sam počela da imam i nastupe i da idem na takmičenja iz gitare. Takmičenja i festivali, te koncerti, na kojima sam nastupala su brojni. Tokom osnovne muzičke škole sam zavolela i teoretske predmete.

Tokom osnovne muzičke škole sam bila aktivni član orkestra gitara, u okviru kog sam svirala na koncertima u Valjevu. Takođe, gostujući sam član školskog gudačkog orkestra „Feniks”, sa kojim sam nastupala u Valjevu i Mionici. Aktivan sam član dečijeg crkvenog hora „Sveti Nektarije” u Valjevu. Sa horom sam pevala koncerte u Valjevu i Bijeljini.

Svirajući gitaru sam imala javne nastupe u Muzičkoj školi, Modernoj galeriji, Narodnom muzeju, Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mica” i Valjevskoj gimnaziji, u Bajinoj Bašti i u Velenju (Slovenija). Bila sam gost na solističkom koncertu Anđele Mišić u muzičkoj školi. Takođe sam nekoliko puta predstavljala odsek gitare učenicima osnovnih škola koji žele da upišu muzičku.

Ovih godina sam se veoma trudila kako bih postigla napredak i lepe rezultate. Mislim da je ljubav prema muzici, najpre prema gitari, a potom i prema teoretskim predmetima, učinila svaki moj dan još lepšim i sadržajnijim i da mi nikad ništa nije bilo teško.

Beskrajno sam zahvalna svom profesoru gitare Luki Jezdiću, koji veruje u mene i prenosi mi svoje znanje, a najlepša reč kojom bih opisala našu saradnju ne bi bila dovoljna. Veliko hvala profesorkama solfeđa Ani Tomić-Kondić i Vanji Urošević i profesorkama teorije muzike Ani Gajić i Tamari Damnjanović, koje su me bodrile i dale mi priliku da puno naučim od njih. Veoma sam srećna i zahvalna na tome što sam dobila priznanje Učenik generacije za osnovnu školu. To mi je velika nagrada i podstrek za budući rad.