• ODSEK KLAVIRA

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GITARE

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GUDAČA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK HARMONIKE


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
  • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

  • Raspored polaganja vanrednih ispita u aprilskom ispitnom roku

  • 7. HorFest - lokacije dešavanja

  • Pravilnik o upotrebi mobilnog telefona, elektronskog uređaja i drugog sredstva u školi

  • Ponuda smeštaja za vreme trajanja 7. HorFest-a

  • Propozicije (i prijavljivanje)

  • Raspored aktivnosti

  • Spisak učesnika

TAMARA RISTANOVIĆ
 Tamara Ristanović

• Nagrada za ostvarene rezultate na takmičenjima

Tamara Ristanović, kći Slobodana i Biljane, rođena u Valjevu 2003. godine. Učenica je 4. razreda SMŠ „Živorad Grbić“, odsek muzički saradnik – teoretičar i filološkog smera u Valjevskoj gimnaziji. Sve četiri godine je imala odličan uspeh u obe škole, a u 3. i 4. godinu je završila sa prosekom 5,00.

U prvoj godini osvojila je 1. nagradu (95 poena) iz teorije muzike na 26. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta. Učestvovala je na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i osvojila 4. mesto. Na okružnom takmičenju iz srpskog osvojila je 2, a na opštinskom 3. nagradu. Takođe, učestvovala je i na republičkom takmičenju iz geografije.

U drugoj godini na 27. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta iz teorije muzike osvojila je 3. nagradu. Na Takmičenju mladih solfeđista u Požarevcu iz teorije muzike osvojila je prvu nagradu, a iz muzičkih oblika 1. nagradu i nagradu laureat takmičenja. Na 25. Međunarodnom takmičenju Petar Konjović iz teorije muzika osvojila je 1. nagradu. Učestvovala je na opštinskom i regionalnom nivou Nacionalne geografske olimpijade.

U trećoj godini na 28. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta osvojila je 1. nagradu iz teorije muzike, 1. nagradu iz muzičkih oblika, i 1. nagradu iz harmonije. Na 26. Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ iz teorije muzike osvojila je 1. nagradu, iz harmonije 2. nagradu, iz muzičkih oblika 1. nagradu i iz solfeđa 3. nagradu. Na „International Music MasterClass and Competition“ iz teorije muzike osvojila je 3. nagradu. Na 7. takmičenju „Kornelije“ osvojila je iz harmonije 2. nagradu, iz muzičkih oblika 1. nagradu, iz teorije muzike 1. nagradu i iz solfeđa 1. nagradu. Učestvovala je na okružnom takmičenju iz srpskog jezika gde je osvojila 2. nagradu. Takođe, učestvovala je i na regionalnom nivou takmičenja Nacionalna geografska olimpijada.

U četvrtoj godini je učestvovala na republičkom takmičenju iz srpskog jezika na kojem je zauzela 5. mesto. Na okružnom takmičenju je osvojila 1. mesto, a na opštinskom drugo. Učestvovala je na opštinskom i regionalnom nivou Nacionalne geografske olipmijade. Na 29. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta iz harmonije je osvojila 1. nagradu i iz muzičkih oblika 1. nagradu. Na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta osvojila je iz harmonije prvu nagradu, iz muzičkih oblika prvu nagradu. Na 8. takmičenju Kornelije iz solfeđa je osvojila 2. nagradu, iz harmonije 1. nagradu i iz muzičkih oblika prvu nagradu.

Tokom sve četiri godine školovanja bila je član hora Valjevske gimnazije, sa kojim je u 1. godini nastupala na Danu škole kao i na završnoj maturskoj svečanosti. U drugoj godini nastupala je na koncertu „Vajb za profesore“ povodom proslave Dana prosvetnih radika u novembru 2019. godine, potom prilikom obeležavanja dana osveštenja Valjevske gimnazije, Sveti Jovan Zlatousti, kao i na književnoj večeri povodom 80. rođendana Matije Bećkovića u Valjevskoj gimnaziji u novembru iste godine, i povodom proslave školske slave Svetog Save u januaru 2020. godine. U trećoj i četvrtoj godini je takođe bila član hora Valjevske gimnazje. Sa devojačkim horom SMŠ „Živorad Grbić“ nastupala je na Ohridskom horskom festivalu u avgustu 2019. godine sa kojim je osvojila drugu nagradu. Takođe 2019. nastupala je na 4. Valjevskom festivalu horova „Horfest“ gde je školski hor osvojio prvu nagradu i proglašen za pobednika kategorije. Sa ovim horom je nastupala i na raznim manifestacijama u školi i gradu. Bila je članica gradskog mešovitog hora „Abrašević“ sa kojim je bila na festivalu „Mokranjčevi dani“ u Negotinu u septembru 2019. godine. Nastupala je na Raspevanoj gimnaziji u maju 2019. godine i za Dan škole u novembru 2019. godine. Takođe je nastupala na Jezičkoj priredbi u aprilu 2019. godine.

U drugoj i četvrtoj godini prevodila je tekstove za časopis „Prevodilačke sveske” u Valjevskoj gimnaziji.