• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA SMŠ


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Raspored ispita vanrednih učenika u junskom roku

 • Prijava vanrednih ispita za junski ispitni rok, do 5. juna 2024.

ĐORĐE JOVANOVIĆ

Đorđe Jovanović

Učenik generacije OMŠ za školsku 2010/11. godinu

Učenik koji je najsupešnije predstavljao školu na takmičenjima i kocertnim nastupima – nagrada „Živorad Grbić”,
za školsku 2014/15. godinu


Đorđe Jovanović je rođen u Valjevu 1996. godine. Od najranijeg detinjstva, s obzirom da se razvijao u porodici u kojoj je muzika imala značajno mesto (majka Ljiljana je profesor violine), on pokazuje izražen talenat i interesovanje za ovu vrstu umetnosti.

Sa 8 godina, Đorđe u valjevskoj muzičkoj školi upisuje violinu u klasi mr Snežane Stevanović. Njegov violinistički put se vrlo rano definisao. Već u II razredu muzičkog školovanja on osvaja I nagradu na republičkom takmičenju, postaje Laureat Festivala violinista na Ubu i u aprilu iste godine, kao najperspektivniji violinista SMŠ „Živorad Grbić”, nastupa kao gost na koncertu našeg renomiranog violiniste Jovana Kolundžije. Čuveni maestro je mladog Đorđa okarakterisao kao dete sa urođenim darom za scenu, sjajnom harizmom i vrlo zrelim emotivnim doživljajem muzičkog stvaralaštva.

U daljem školovanju, Đorđa Jovanovića prate brojne nagrade, priznanja, nastupi, a novi element u sazrevanju njegove umetničke i muzičke ličnosti je saradnja sa njegovim kolegama sa odseka, u okviru kvarteta violina „Pikolo”. Učešće u kamernom sastavu ovakvog tipa je vrlo bitno uticao na razvoj brojnih violinističkih i muzičkih elemenata kod mladog Đorđa (intonativna preciznost, tonski kolorit, stilska definisanost, osećaj za zajedničko stvaralaštvo i muziciranje, jasnoća i čvrstina vođe jednog umetničkog sastava). Sa „Pikolom”, on osvaja prvu nagradu na Festivalu muzičkih škola u Senti, ostvaruje brojne nastupe, od kojih svakako treba izdvojiti gostovanje na tradicionalnom Božićnom koncertu profesionalnog valjevskog gudačkog kvarteta „MISS”.

2010. odine u Valjevu se formira gudački orkestar „Feniks”, a čine ga najuspešniji učenici i profesori gudačkog odseka SMŠ „Živorad Grbić”. Orkestar debituje izvođenjem Vivaldijevih „Godišnjih doba”, a Đorđe Jovanović, iako još uvek osnovac, nastupa kao solista u „Proleću”.

Sledeće godine upisuje srednju muzičku školu, takođe u klasi mr Snežane Stevanović i nastavlja uspostavljenu tradiciju brojnih nastupa i nagrada. Svakako je potrebno izdvojiti njegovo učešće u orkestru najuspešnijih srednjoškolaca u okviru „Stringfesta” u Sremskoj Mitrovici, u maju 2012. godine.

U avgustu 2014. godine zajedno sa svojim kolegama iz orkestra „Feniks”, na inicijativu mr Suzane Radovanović Perić, formira kvartet violina i gostuje u Pfafenhofenu (Nemačka). Njihov nastup je od profesora sa Minhenskog konzervatorijuma okarakterisan kao vrlo nadahnut i visoko profesionalan i kao takav je emitovan na njihovoj televiziji.

Đorđe Jovanović je u toku svog školovanja sarađivao sa brojnim profesorima (mr Suzana Radovanović Perić, prof. Vlada Marković, prof. Marko Josifoski, prof. Mihail Budinski).

2015. godine, Đorđe diplomira i dobija od svoje matične škole „Nagradu Živorad Grbić” za višegodišnju promociju i popularizaciju škole u gradu, zemlji i inostranstvu.