• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Uputstvo za učenike tokom boravka u školi za vreme pandemije COVID-19 (.pdf)

 • Uputstvo o primeni mera za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti u MŠ „Živorad Grbić” Valjevo (.pdf)

 • Prijemni ispit za upis u Pripremni razred u IO Mionica, utorak, 22. 9. 2020. u 17.00 časova

 • Rasporedi časova u školskoj 2020/21. godini

 • Stručna uputstva Ministarstva prosvete o organizovanju i ostvarivanju nastave u 2020/21.

Koncert čelista
 7. 9. 2012. održan je
Koncert čelista Filipa Tomića i Nenada Uskokovića,
uz klavirsku saradnju Jovane Radovanović i Anke Brasoveanu


U prvom delu koncerta su se predstavili Filip Tomić i Jovana Radovanović sa delima Štrausa (Sonata za violončelo i klavir u F-dur-u, op. 6) i Paganinija ("Mozes varijacije na jednoj žici na Rosinijevu temu"), dok su u drugom delu Nenad Uskoković i Anka Brasoveanu odsvirali Sonatu za čelo i klavir u d-moll-u od Debisija i "Le Grand Tango" od Piacole.

FILIP TOMIĆ rođen je 1992. godine u Kragujevcu. U pripremni razred muzičke škole u Kragujevcu polazi sa 4 godine. Nižu školu završava sa 11, a srednju sa 15 godina u klasi profesora Bože Saramandića 2007. Naredne dve godine provodi u Moskvi gde je pohađao akademski muzički koledž pri Moskovskom konzervatorijumu. Od 2009. godine student je Konzervatoruijuma u Moskvi u klasi profesora Alekseja Seležnjova. U muzičkoj školi od prvih dana pokazuje nadprosečnu nadarenost koja je, zahvaljujući stručnosti i požrtvovanju njegovih profesora uspešno razvijana o čemu najbolje govore njegovi nastupi na takmičenjima mladih čelista. Pored brojnih nagrada na domaćim takmičenjima zapažene rezultate ostvario je i na međunarodnim takmičenjima u Kijevu – Ukrajina (takmičenje POLJANSKOG), Licenu - Austrija, Poreču – Hrvatska (takmičenje JANIGRO), Virpaloti – Mađarska (takmičenje POPERA), Kastelfranku – Italija (takmičenje KANETI) i u Trstu – Italija (takmičenje ARS NOVA) gde je kao pobednik nastupao sa orkestrom ALPE ADRIJA. Pohađao je majstorske kurseve kod profesora Ivana Kučera (Ukrajina), Davida Grigorjana (Rusija-Engleska), Davida Tonhe (Rusija), Tilmana Vika (Nemačka), Uzi Vizela (Izrael), Aziera Polo (Španija), Suzan Ribički Varga (Švajcarska) i Majnharda Holera (Austrija). Po pozivu učestvovao je u radu omladinskog muzičkog kampa NOVA IMENA u Suzdalju – Rusija (2007), Kiparskog omladinskog simfonijskog orkestra (2008), internacionalnog kampa kamerne muzike KOLUVIO u Minhenu (2009) i kao stipendista španske vlade, Seminara španske muzike u Santjagu de Kompostela (Španija) 2010.g. U februaru 2011. Filip je nagrađen prvom nagradom na takmičenju American Protégé i učestvovao je na koncertu pobednika u Karnegi Holu u Njujorku 06. marta 2011. U toku 2011. godine svirao je solisičke koncerte u Minhenu, Beču, Brnu, Pragu, Briselu, Parizu, Luksemburgu, Plovdivu i Ingolštatu. Nastupao je i na festivalima DANI MUZIKE u Herceg Novom, BARSKI LJETOPIS u Baru, OKTOH u Kragujevcu i HARMONIKA FEST na Cetinju. Trenutno je student muzicke akademije u Kelnu u klasi prof. Marie Kliegel.

JOVANA RADOVANOVIĆ – pijanista, rođena je 1985. godine. Svoje muzičko obrazovanje započinje sa 6 godina u muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević”. Pod uticajem svog dugogodišnjeg profesora Natalije Tomić, u čijoj je klasi završila nižu i srednju muzičku školu, istinski je zavolela klavir, a mnogobrojni uspesi na koncertima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu (prve nagrade na internacionalnim takmičenjima „Val Tidone Young Talents Competition” u Italiji 2000. godine, „Grand prix” u Ženevi iste godine, kao i prve nagrade na domaćim festivalima i republičkim takmičenjima, koje je osvojila kao solista i član kamernih ansambala), dali su joj podstrek da za svoj životni put izabere muzičku umetnost. I to, upisujući najpre diplomske, a zatim i postdiplomske studije na Nacionalnoj muzičkoj akademiji „P. I. Čajkovski” u Kijevu, u klasi eminentnog profesora Jurija Kota. 2007. godine je diplomirala sa najvišim ocenama i nagrađena je počasnom diplomom Akademije. Njen postdiplomski rad „Svite za klavir J. S. Baha i problemi interpretacije” je proglašen za jedan od najboljih i dobija preporuku stručne komisije Nacionalne muzičke akademije Ukrajine za upisivanje doktorskih studija. U oktobru 2008. godine položila je prijemni ispit. Trenutno je na III godini doktorskih studija.
Paralelno započinje pedagošku delatnost u kragujevačkoj muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević”, kao profesor klavira, a od 2010. godine radi i kao saradnik u nastavi na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu na odseku za klavir. Veoma je aktivna kao solo i kamerni muzičar.

NENAD USKOKOVIĆ
rođen je 1989. godine u Beogradu. Nižu i srednju muzičku školu „Kosta Manojlović” u Zemunu pohađao je u klasi prof. Nade Jovanović. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, među kojima se izdvajaju:
Prve nagrade na Republičkim takmičenjima od 1999. do 2006, prve nagrade na internacionalnom takmičenju „Petar Konjović” 2000. i 2001. godine, 4. Nagrada na međunarodnom takmičenju u Licenu, Austrija 2004, 2. Nagrada na međunarodnom takmičenju u Košicama, Slovačka 2004 i 1. nagrada na Republičkom takmičenju 2006. kao laureat sa 100 poena.
Nenad Uskoković svirao je u svim značajnim salama u zemlji i učesnik je na festivalima kao čto su „Cello – Fest” u Beogradu i „Festival mladih talenata Srbije” u Sremskim Karlovcima, a majstorske kurseve pohađao je kod renomiranih profesora kao što su M. Mlejnik, S. Popov, M. Kope, L. Gorohov, J. P. Mainc i Trols Svane. Takođe je 3 puta bio polaznik majstorskog kursa kamerne muzike „Koluvio”, pod organizacijom austrijskog čeliste i pedagoga Majnharda Holera gde je i upoznao pijanistkinju Anku Brasoveanu sa kojom je osnovao „Duo Clasique – ALL” i gostovao u više zemalja širom sveta.
Od 2006. godine Nenad studira u Detmoldu (Nemačka) u klasi prof. Ksenije Jankovic. Član je više orkestara i ansambala, npr. „Detmoldski kamerni orkestar”, „Vestfalijska kamerna filharmonija” i ansambla „Vino Roso” sa kojim je 2008. godine nastupao u okviru turneje po Kini.
U februaru 2012. godine je diplomirao sa visokom ocenom na Detmoldskom konzervatorijumu i od tada je stpendista „Albert – Ekstajn fondacije” koja mu je stavila na raspolaganje čelo koje je 1884. napravio italijanski majstor Antonio Roveta.

ANKA BRASOVEANU rođena je 1985 u Temišvaru, Rumunija. Sa 6 godina počinje sa nastavom klavira na muzičkoj akademiji „Ion Vidu” u Temišvaru u klasi prof. Manijua Roksane. Od 1999 studira kod univerzitetskog docenta Ph. D. Marije Bodo. Nagrade: 2000 i 2001 prva nagrada na Gradskom takmičenju barokne muzike, 2003 prva nagrada na Nacionalnoj Olimpijadi za kamernu muziku Arad, Rumunija, 1996 druga nagrada na UFAM International Contest u Parizu, 1999 treća nagrada na Regionalnom takmičenju gimnazija, 2002 treća nagrada na Nacionalnoj Olimpijadi za muziku u Botošani (Rumunija), 2000 treću nagradu na „Nacionalnoj Olimpijadi za muziku” u Krajova (Rumunija) u kategoriji „Muzička teorija”. 1997 koncertno putovanje za Dansku (Kopenhagen, Mørkov-Kirkeby). Od srednje škole je član hora „Marija-Gjuriš”. Hor saradjuje sa filharmonijskim orkestrom u Теmišvaru i osvojio je više nacionalnih i internacionalnih priznanja. 2005. godine učestvuje na „Koluviju”, kursu kamerne muzike sa internacionalnom koncertnom turnejom (Austrija). 2007 god. završava akademiju u Temišvaru. Iste godine slede koncerti sa „Koluvijom” za dobrotvorne svrhe u Austriji i Nemačkoj. Nakon toga koncertira kao solistkinja sa „Banatskom filharmonijom” i dirigentom George Kostinom. Od 2008. god. je korepetitor na „Muzičkoj akademiji u Temišvaru”. Od 2009. god. pohađa majstorsku klasu za interpretativnu stilistiku na istoj visokoj školi. Trenutno pohađa masters studije na Visokoj školi za teatar i muziku u Minhenu, u klasi prof. Helmuta Dojca.Fotografije sa koncerta:

120907_200855_g.jpg120907_201123_dg.jpg120907_203138_g.jpg120907_203248_g.jpg120907_204835_g.jpg

(foto: S. Jezdimirović)