• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Uputstvo za učenike tokom boravka u školi za vreme pandemije COVID-19 (.pdf)

 • Uputstvo o primeni mera za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti u MŠ „Živorad Grbić” Valjevo (.pdf)

 • Prijemni ispit za upis u Pripremni razred u IO Mionica, utorak, 22. 9. 2020. u 17.00 časova

 • Rasporedi časova u školskoj 2020/21. godini

 • Stručna uputstva Ministarstva prosvete o organizovanju i ostvarivanju nastave u 2020/21.

Koncert Vocalise Duo

Vocalise Duo
30. oktobra 2012. održan je koncert sastava:

Vocalise Duo

koji čine:
Ana Samardžić (flauta) i
Sanja Knežević (klavir)

 

 

Na programu su bili:

J. S. Bach: Sonata u g-mollu
W. A. Mozart: Andante C-dur i Rondo D-dur
F. Poulenc: Pesme iz ciklusa "La courte paille"
D. Milhaud: Sonatina
M. Ravel: La Flute enchantee
C. Saint-Saens: Une flute invisible
A. Caplet: Viens! Une flute invisible soupire...
F. Di Fiore: Manhattan Suite
C. Bolling: Sentimentale i Veloce

Ana Samardžić je rođena u Valjevu. Nižu i srednju muzičku školu je završila u Valjevu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu je diplomirala 2001.godine u klasi prof. mr. Laure Levai Aksin, na odseku za flautu, sa najvišom ocenom.

Tokom studija i nakon studija održala je veliki broj resitala, nastupila kao solista ispred kamernog orkestra, i nastupala kao član kamernog dua, tria, kvarteta i kvinteta. Učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji na kojima je osvajala visoke nagrade. Pored klasične muzike bavila se i drugim muzičkim žanrovima (džez muzika, muzika za mjuzikl). Nastupala je u više navrata na nacionalnoj televiziji u emisijama koje su išle uživo (1. kanal RTS, 3. kanal RTS). Nastupila je i u kratkom filmu Slobodana Golubovića Lemana.

U septembru mesecu 2000. godine počela je da radi kao profesor flaute i kamerne muzike u srednjoj muzičkoj skoli „Živorad Grbić” u Valjevu. U toku osmogodišnjeg radnog iskustva u toj školi, sa svojim učenicima donela je oko pedeset nagrada sa najvažnijih takmičenja u zemlji na kojima su učestvovali. Od 2008. godine radi kao profesor flaute u muzičkoj školi „Marko Tajčević” u Lazarevcu.

Prisustvovala je kursevima velikih flautista današnjice (Janoš Balint, Emanuel Paji, Sofi Šerije, Dejan Gavrić). Sa Sanjom Knežević (Vocalise Duo) sarađuje od 2011-e godine.

Sanja Knežević je rođena 1985. godine u Prokuplju gde je završila nižu muzičku školu „Kornelije Stanković”, odsek za klavir, u klasi prof. Nataše Popović, a zatim svoje školovanje nastavlja u Nišu u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković”, u klasi prof. Slađane Popović. Učestvovala je na velikom broju takmičenja u zemlji i inostranstvu i osvojila veliki broj nagrada na Saveznim, Republičkim i Međunarodnim takmičenjima.

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, 2008.godine, odsek klavir, u klasi prof. Lidije Stankovic.

Bila je polaznik majstorskih kurseva prof. Jurija Kota (Ukrajina), prof. Valerija Sigaljeviča (Francuska) i prof. Jokut Mihailović (Srbija).

Kamernom muzikom se bavila tokom celog školovanja i imala je više zapaženih nastupa sa klavirskim duom u galeriji Kolarca kao i u velikoj sali Kolarčeve zadužbine. U duu sa Vanjom Bajazit (klavir) održala je resital u galeriji Artget i dva koncerta u Nišu. Duo sa Milenom Gligić je oformila 2009. godine. U martu 2010. godine održale su resital u galeriji Artget. U junu su učestvovale na takmičenju kamernih sastava u Italiji (Val Tidone). Saradnju sa Anom Samardžić (flauta) započela je pre godinu dana i do sada su kao kamerni sastav imale dva zapažena koncerta – u galeriji Artgeta u Beogradu i Valjevskoj Gimnaziji (u okviru manifestacije „Tešnjarske večeri”).

Zaposlena je kao klavirski saradnik u Muzičkoj školi „Živorad Grbić” u Valjevu. Dobitnica je nagrade „Najbolji korepetitor za flautu” na jednom od mnogobrojnih takmičenja, na kojima je učestvovala sa decom. Sa horom DKC-a, sa kojima je svirala na mnogim koncertima u Beogradu, sarađuje od 2011. godine.