• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Aktivnosti povodom upisa učenika u I razred Srednje muzičke škole

 • Konačna rang-lista Prijemnog ispita za upis u I r. SMŠ

Kamerni orkestar Concertante
Kamerni okrestar
9. februara 2013. godine održan je
koncert Kamernog orkestra
„Concertante”
Fakulteta umetnosti, Univerziteta u Nišu

dirigent orkestra:
mr Milena Injac, vanr. prof.

Na programu su bila dela:
D. Čimaroze, J. S. Baha, Đ. Rosinia, O. Hamrštajna,
E. Morikonea, A. Pjacole i K. Gardela.
Solisti na ovom koncertu su bili:
Mr Andjela Bratić, docent, flauta
i studenti njene klase:
Aleksandra Djordjević, flauta IV godina
Nikola Stefanović, flauta III godina
Mirko Matović, flauta III godina
Marija Tomić, flauta, master studije

Andrija Mirković, klarinet, II godina, klasa doc. spec. Miloš Mijatović
Milan Rakić, klarinet, master studije, klasa doc. spec. Miloš Mijatović

(Andrija Mirković i Marija Tomić su bivši učenici naše škole.)


Kao gosti koncerta nastupili su učenici naše škole:
Marija Obradović – frula i Zorana Matić – flauta
koji su uz pratnju gudačkog kvarteta sastavljenog od profesora naše škole:
Milene Martinov, Vide Vukelić, Angeline Milićević i Danice Rašković
izveli kompoziciju M. Marisa: „Le Basque”


Kamerni orkestar Concertante Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, formiran je 2002. godine i u osnovi je gudačkog sastava. Do sada je Concertante priredio više celovečernjih koncerata u Nišu, Leskovcu, Kragujevcu, Aleksincu i Beogradu (Rezidencija Ambasade Kraljevine Norveške 2004.) Ansambl je ostvario i gostovanja u inostranstvu: na Božićnom festivalu u gradu Katerini, Grčka (2009), na La Mortella festivalu, ostrvo Iskija u Italiji, po pozivu Fondacije Vilijem Volton i održao dva koncerta na letnjem festivalu u Sorentu (2010). Kamerni orkestar Concertante nastupio je i na Naissus guitar festivalu u Nišu (2011), a od 26. aprila do 2. maja ove godine, gostovao je u podmoskovskom gradu Žukovskij u Rusiji, kao jedini predstavnik Srbije na 5. Euroorkestar festivalu koji je održan u Dvorcu kulture. Na istom festivalu, članovi kamernog orkestra Concertante sa dirigentom Milenom Injac, imali su zapaženo učešće u Internacionalnom orkestru Euroorkestar festivala. Ovim nastupom na NIMUS-u, Kamerni orkestar Concertante daje svoj doprinos proslavi desetogodišnjice postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu.


Milena Injac, diplomirala je dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Stanka Šepića, a magistrirala na istom fakultetu u klasi prof. Darinke Matić-Marović. Usavršavala se kod Mladena Jagušta, Salvadora Mas Konde (Španija), Petera Etvoša (Nemačka) i Jorma Panule (Finska) na seminarima u Mađarskoj, Švedskoj i Austriji. Osvojila je prvu nagradu na Trećem internacionalnom festivalu Svet muzike u Italiji  dirigujući Niškim kamernim-simfonijskim orkestrom. Nastupala je sa Beogradskom Filharmonijom, Operom Narodnog pozorišta u Beogradu, Simfonijskim orkestrom RTS, Stanislav Binički simfonijskim orkestarom VJ, Niškim simfonijskim orkestrom, Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Sarajevskom filharmonijom, Makedonskom filharmonijom, Operom Makedonskog nacionalnog teatra, Savarija simfonijskim orkestrom (Mađarska), Plovdivskom, Vidinskom, Šumenskom i Vračanskom državnom filharmonijom u Bugarskoj, St. Olban simfonijskim orkestrom u Velikoj Britaniji, Nacionalnim simfonijskim omladinskim orkestrom Hoze Artigas u Montevideu (Urugvaj) gde je održala i masterklas za mlade dirigente 2010, kao i Nacionalnim simfonijskim omladinskim orkestrom El Salvadora (San Salvador) gde je održala i dva koncerta sa različitim programima u Teatro Nacional i Teatro Presidente 2011. Kao umetnički direktor i dirigent, sa Akademskim kamernim orkestrom SKC-a Niš, gostovala je na festivalima u Švedskoj, Grčkoj, Austriji, Bugarskoj, Italiji i Španiji. Dirigovala je svetsku premijeru savremene opere na zatvaranju festivala Progetto Musica 2004 u Rimu, Italija, a od značajnih gostovanja treba pomenuti izvođenje Mocartovog Rekvijema sa solistima, horom i orkestrom Sofijske filharmonije u Sala Balgaria u Sofiji (2011). Ostvarila je trajne snimke za potrebe radija i TV u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Zlatne značke 20. Internacionalnih horskih svečanosti u Nišu (2002). Sa kamernim orkestrom Concertante je koncertirala u gradovima regiona i na festivalima u Grčkoj (2009) i Italiji (2010), kao i na Euroorkestar festivalu u Moskvi (2012). Student je doktorskih studija dirigovanja na FMU u Beogradu u klasi prof. Darinke Matić-Marović. Bila je dirigent Internacionalnog simfonijskog orkestra, centralnog događaja koji je ujedno bio i zatvaranje 29. Internacionalnog Festivala Orkestara u Mursiji, Španija (2010) i dirigent Internacionalnog orkestra na Euroorkestar festivalu u Moskvi (2012). Radi kao vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Kamerni orkestar Concertante FU Niš, čine:
I violine: Bojana Djolović, Milica Radmanovac, Jelena Rubaković, Jovan Tešić;
II violine: Stefan Rakić, Nikolina Stošić, Stefan Stefanović;
viole: Vesna Savić, Milena Virijević;
violončela: Milan Janković, Andrija Petrović;Fotografije sa koncerta:

1-Concertante.JPG2-Concertante.JPG3-Concertante.JPG4-Concertante.JPG5-Concertante.JPG6-Concertante.JPG7-Concertante.JPG8-Concertante.JPG9-Concertante.JPG

(foto: S. Jezdimirović)