• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA SMŠ


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Raspored ispita vanrednih učenika u junskom roku

 • Prijava vanrednih ispita za junski ispitni rok, do 5. juna 2024.

Nemanja Marjanović - viola
Nemanja Marjanović i Dina Hadžiomerović
8. aprila 2013. godine održan je koncert:

Nemanja Marjanović - viola

uz pratnju
Dine Hadžiomerović na klaviru

Na programu su bile tri kompozicije
od kojih su dve bile
PREMIJERNO  izvedene u Srbiji.

Prvo je Nemanja odsvirao kompoziciju:
Johan Sebastian Bah: Suite No.2. d-moll BWV 1008 (za solo violu).

Zatim su oba umetnika izvela:
Iean Nepomuk Hummel:  Sonata sa klavir i violu Es-dur (premijerno izvedena u Srbiji) i
Ante Grgin:  Sonata za violu i klavir (premijerno izvedena na violi).


Nemanja Marjanović
    Rođen je 1976. godine u Beogradu, počeo je da svira violu 1991. godine u klasi prof. Tatjane Petrović, u Muzičkoj školi Stanković. Diplomirao je i magistrirao na FMU u Beogradu, u klasi prof. Dejana Mlađenovića, a trenutno je student Doktorskih studija na FMU u Beogradu. Postdiplomske studije je završio i u Madridu, na visokoj školi za muziku Kraljica Sofija, u klasi renomiranog svetskog solo violiste Gerard Caussea, u čijoj klasi je magistrirao kao student generacije na katedri, i primio lično diplomu od Njenog Kraljevskog Visočanstva. Kao solista, usavršavao se na majstorskim kursevima kod Jurija Bašmeta, Nobuko Imai, Pol Nojbauera, Ognjena Stančeva i dr. Specijalizaciju za gudački kvartet pohađao je kod Rajnera Šmida (violiniste Hagen kvarteta) i prof. Valtera Levina, sa akademije Džulijard iz Nju Jorka. 
    U oblasti kamerne muzike, usavršavao se kod Marte Guljaš, Elgara Nebolsina, Zahara Brona, Cujuši Cucumija, Petera Frankela, Ralfa Gotonija, Rudolfa Baršaija, Dmitrija Baškirova, Džejmi Martina.... Kao solista učestvovao je na svim značajnim domaćim festivalima, BEMUS, NOMUS, Mokranjčevi dani, Mermer i zvuci, OKTOIH, Tribina kompozitora, i mnogi drugi, takođe i na stranim festivalima kao što su Santander, Salamantino i dr. Nastupao je u Austriji, Španiji, Mađarskoj, Rusiji, Italiji, Holandiji, Meksiku i drugim zemljama. 
    Dobitnik je prve nagrade na Internacionalnom konkursu Petar Konjović, u tri etape. Kao solista, nastupao je sa orkestrima, Simfonijski orkestar RTS-a, sa ansamblom Stanislav Binički, Banjalučkom filharmonijom, sa KGO Kamerata akademika iz Novog Sada, sa KGO Dušan Skovran, čiji je bio petogodišnji član na mestu solo viole.  Bio je član Kvinteta Skarlati u Madridu sa kojim je nastupao po Španiji i Italiji, i sa kojim je izdao cd za Sony Classsic.     Trenutno djeluje kao docent na FMU u Beogradu, i na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, na katedri za gudačke instrumente na odseku viola.


Dina Hadžiomerović
    Rođena je 12. 10. 1981. u Beogradu. Zaršila je Srednju muzičku školu “Kosta Manojlović“, a FMU je upisala u šesnaestoj godini. Diplomirala je 2003. god., u klasi prof. Ninoslava Živkovića, a potom upisala magistarske studije u klasi prof. Nevene Popović. U toku studija bila je angažovana kao demonstrator na Katedri za klavir na FMU.
    Od  2001. god. zaposlena je kao profesor i korepetitor u MŠ “Kosta Manojlović“. Kao korepetitor je sa učenicima osvojila preko 50  nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Od 2009. god. je angažovana i kao stručni saradnik u nastavi red. profesora Ninoslava Živkovića, na Katedri za klavir, na FMU.
    Dina je magistrirala 2010. u klasi prof. Ninoslava Živkovića, a trenutno je na završnoj godini doktorskih studija na FMU (svi ispiti položeni, osim poslednjeg resitala i odbrane doktorske teze).
    Nastupala je kao solista u svim eminentnim salama u Beogradu (Velika sala KNU, Galerija KNU, Skupština grada, Beogradska filharmonija, galerija SANU ,Progres, Artget , SKC, Madlenijanum....), Novom Sadu (Sinagoga), kao i u ostalim gradovima širom Srbije . Održala je i brojne resitale u inostranstvu  Francuska (Pariz), Češka (Prag,  Marijanske Lazne), Italija (Streza),Crna Gora (Cetinje, Podgorica)... Usavršavala se na domaćim i internacionalnim kursevima koje su vodili istaknuti profesori: Vladimir Ovčinjikov (Rusija),  Aleksandar Madžar, Pol Gulda (Austrija), Reland Keler (Austrija), Marjan Lapšanski (Slovenija).
    Dina je osvojila veliki broj nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji , Francuskoj, Italiji i Češkoj. Od značajnijih takmičenja izdvaja se Pijanističko takmičenje “Vasilije Mokranjac” na kojem je pobedila i dobila specijalnu nagradu za najbolje izvođenje kompozicije V. Mokranjca. Pobedila je na takmičenju EPTA, dobitnica je prve nagrade na međunarodnom takmičenju V. Vučković, Finalitkinja je 6. Internacionalnog Šopenovog takmičenja u Češkoj,dobitnica je i mnogih drugih nagrada.
    Ostvarila je zapažene rezultate i na polju kamerne muzike. U klavirskom duu sa Sarom Vujadinović nastupa već duže vreme. Održale su veliki broj koncerata od kojih se posebno izdvaja resital na “World piano conference” u Novom Sadu (Sinagoga), na kojem su predstavljale Srbiju.


Fotografije sa koncerta:

1-Nemanja-i-Dina.JPG2-Nemanja-i-Dina.JPG3-Nemanja-i-Dina.JPG4-Nemanja-i-Dina.JPG5-Nemanja-i-Dina.JPG6-Nemanja-i-Dina.JPG

(foto: S. Jezdimirović)