• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Promocija školskog časopisa - četvrtak, 21. 9. 2023. u 19.00 časova

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

Maja Rajković - klavir
Maja Rajković
16. aprila 2013. godine održan je koncert:

Maja Rajković - klavir


Na programu su bile kompozicije
Đirolama Freskobaldija
Johana Sebastijana Baha
Dmitrija Šostakoviča
Samjuela Barbera i
Sergeja Rahmanjinova

Maja RajkovićMaja Rajković je rođena u Beogradu.Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u klasi Radmile Živković i Miroslave-Lili Petrović. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Konstantina Boginoa. ZavršiIa je „Školu za visoko muzičko usavršavnje” u Portogruaru (Italija) kod istog profesora, gde se usavršvavla u oblasti klavira i kamerne muzike. Magistrirala je u klasi Dušana Trbojevića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je i zaposlena kao vanredni profesor na katedri za klavir. Od 1998. do 2010. predsednik je Muzičke omladine Beograda, a od 2001. potpredsednik MCNM (Mediterranean Collaboration of New Musicians).
Prvi klavirski resital održala je u svojoj četrnaestoj godini, a tokom školovanja osvojila je niz značajnih nagrada za klavir i kamernu muziku. Dobitink je Treće nagrade na Internacionalnom pijanističkom konkursu „Carlo Soliva” u Italiji 1984. godine. Finalista je konkursa „Rahmanjinov '93”. Na 24. Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine osvojila je treću nagradu žirija i specijalnu nagradu publike.
Nastupala je sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Gudačima Svetog Đorđa, gudačkim orkestrom „Dušan Skovran”, Simfonijskim orkestrom RTCG… Učestvovala je na festivalima „Dani muzike” u Herceg Novom, „Moć klavira”, BEMUS-u, Splitskom ljetu, Podgoričkom Ijetu, Herceg-festu, Mokranjčevim danima u Negotinu, kongresima EPTA-e, Memorijalu „Emil Hajek”, Međunarodnoj tribini kompozitora, Međunarodnom festivalu kamerne muzike u Portogruaru, Međunarodnom festivalu žena muzičara u Atini, Zagrebačkom bijenalu... Koncertirala je kao solista i kamerni muzičar u mnogim gradovima naše zemlje, ali i u Italiji, Engleskoj, Grčkoj, Luksemburgu…

„…Sviranje Maje Rajković karakteriše pijanistički nerv, temperament i sklonost ka dramsko-lirskim kontrastima. Umetnica je veoma ubedljiva kako u moćnim gradacijama, tako i u lirskim partijama…”(Politika)
„...Vrhunac koji je izazvao ovacionu provalu dvorane bila je predivna, blistava, filigranska igra klavirskog zvuka...”Radio Zagreb)
„...Ostali smo zadivljeni pred pravom eksplozijom talenta, snage, izražajnosti…” (Gordana Krajačić: Muzički portreti)
„…Posebno sam bio impresioniran njenim elegantnim, veoma kultivisanim i rafiniranim osećajem za stil i njenim „bel-kantom”. Ona je umetnik najviše intelektualnosti i duhovnosti koji pri tom poseduje istinsku ljudsku toplinu…” (Daffyd LIywelyn, predsednik žirija na 24. Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine)
„...Najviši muzički vrhovi... Maja Rajković pravi neobične programe i svira na jedinstven način ... Retke komponente pijanizma ova umetnica razvija na sasvim osoben način, predstavljajući danas jednu od najuspešnijih žena-umetnica u našoj sredini...'' (Branka Radović , Politika)Fotografije sa koncerta:

1-Maja-Rajkovic.JPG2-Maja-Rajkovic.JPG3-Maja-Rajkovic.JPG4-Maja-Rajkovic.JPG5-Maja-Rajkovic.JPG6-Maja-Rajkovic.JPG

(foto: S. Jezdimirović)