• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Aktivnosti povodom upisa učenika u I razred Srednje muzičke škole

 • Konačna rang-lista Prijemnog ispita za upis u I r. SMŠ

Koncert: Dušan Stojanović - violončelo
Dušan i Radmila Stojanović
U organizaciji „Sokoj”-a
i Muzičke škole iz Valjeva

23. aprila 2013. godine

održan je koncert:

Dušan Stojanović - violončelo
i
Radmila Stojanović - klavir

Na programu su bila dela domaćih autora:
Dejana Despića, Miloja Milojevića, Ivana Jevtića, Milana Mihajlovića, Ivana Brkljačića, Aleksandra Vujića, Alksandra Simića i Isidora Bajića
koja su originalno pisana ili prilagođena za sviranje na violončelu.


Dušan StojanovićDušan Stojanović
, violončelista, rođen je u Beogradu. Svoje muzičko obrazovanje je stekao u muzičkim školama „Dr. V.Vučković” i „K. Stanković” a zatim i na Fakultetu muzičkih umetnosti. Po završetku studija u Beogradu, pohađa majstorsku klasu violončela kod profesora Majkla Flaksmana (SAD) i kao redovan student postdiplomskih studija kod istog profesora, stiče Diplomu Koncertanta, 1989. godine, na konzervatorijumu u Šafhauzenu
(Musik-Konservatorium Schaffhausen) u Švajcarskoj.
Usavršavao se na majstorskim kursevima u nekadašnjoj Jugoslaviji i u inostranstvu kod pedagoga kao što su Danijel Šafran, Boris Pergamenšikov i Frederik Lodeon. Značajniji kursevi su: Muzički kamp u Grožnjanu, „Academie d`ete” u Nici, Francuska, „Wienermeistercourse” u Beču u Austriji i „Carl Flesch Akademie” u Baden-Badenu u Nemačkoj.
Dušan Stojanović nastupa kao solista i kao član mnogih kamernih ansambala. Dugogodišnji je član renomiranog ansambla Beogradski gudački kvartet, sa kojim je nastupao na brojnim koncertima i muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu (u Italiji, SAD-u, Nemačkoj i bivšim jugoslovenskim republikama) i sa kojim je snimio četiri CD-a.
Bio je prvi čelista kamernog orkestra Beogradska sinfonieta, u periodu od 1991. godine do 1999. godine i sa tim orkestrom je imao nekoliko uspešnih turneja u Mađarskoj, Grčkoj i na Kipru. Od 2000. godine je član Kraljevskih gudača Svetog Đorđa, a od 2003. godine i prvi čelista i solista ovog ansambla, sa kojim je je učestvovao na više turneja u evropskim zemljama (Italija, Austrija, Nemačka, Norveška) i snimio CD sa kompozicijama F. Kuprena i M. Marea.
Snimio je, 2002. godine, solistički CD sa delima francuskih kompozitora G. Forea i K. Debisija. U saradnji sa pijanistkinjom Radmilom Stojanović, izdaje 2009. CD Muzika srpskih kompozitora za violončelo i klavir kao live snimak koncerta sa međunarodnog festivala Cello Fest.
U periodu od 1989. godine do 2005. godine se bavio pedagoškim radom kao profesor violončela u nekoliko muzičkih škola u Beogradu ( M.Š. Stanković, M.Š. V. Đorđević i M.Š. Mokranjac ), a bio je i honorarni saradnik skoro svih značajnijih simfonijskih i kamernih orkestara u zemlji.
Od 2001. godine je stalno angažovan u Muzičkoj Produkciji RTS-a, kao vođa deonice violončela Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije, a sa ovim orkestrom je nastupao i kao solista.
Repertoar Dušana Stojanovića obuhvata većinu klasičnih kompozicija za violončelo a takođe i dela savremenih srpskih i svetskih kompozitora.

Radmila StojanovićRadmila Stojanović je muzičko obrazovanje stekla u Muzičkoj školi Stanković u Beogradu u klasama Bojana Bruna i Mirjane Jovanović Jelače. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Nevene Popović. Osim klavira, studirala je i čembalo u klasi Olivere Đurđević. Učestvovala je na Internacionalnom kursu mladih pijanista u Ohridu kod Ikuko Endo. Na republičkim i saveznim takmičenjima učenika i studenata, osvajala je više nagrada kao pijanista ili kao član kamernih sastava.
Solistički je nastupala sa orkestrom muzičke škole Stanković, Simfonijskim orkestrom RTS, Beogradskim gudačkim kvartetom i kamernim orkestrom Kraljevski gudači Sv. Đorđa. Pored solističkih resitala, aktivna je kao kamerni muzičar sa posebnim afinitetom prema gudačima. Nastupala je u Šafhauzenu, i učestvovala na festivalima Dani muzike u Herceg Novom i Ohridsko leto. Ostvarila je trajne snimke za RTS i snimila dva kompakt diska sa violinistom Jovanom Bogosavljevićem i violončelistom Dušanom Stojanovićem.
Često je angažovana kao klavirski saradnik. Od 2001. godine se bavi pedagoškim radom i promocijom kamerne muzike na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Aktivno radi na promociji svetske i srpske muzičke baštine među mladima.

Fotografije sa koncerta:

1-Dusan-i-Radmila-Stojanovic.JPG2-Dusan-i-Radmila-Stojanovic.JPG3-Dusan-i-Radmila-Stojanovic.JPG4-Dusan-i-Radmila-Stojanovic.JPG5-Dusan-i-Radmila-Stojanovic.JPG6-Dusan-i-Radmila-Stojanovic.JPG7-Dusan-i-Radmila-Stojanovic.JPG8-Dusan-i-Radmila-Stojanovic.JPG

(foto: S. Jezdimirović)