• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA SMŠ


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Raspored ispita vanrednih učenika u junskom roku

 • Prijava vanrednih ispita za junski ispitni rok, do 5. juna 2024.

Koncert: Dušica Polovina - viola
Dušica Polovina i Marina Mikić
10. maja 2013. godine održan je koncert:

Dušica Polovina - viola
i
Marina Mikić - klavir

Na programu su bila dela:
Franca Šuberta
Maksa Bruha i
Roberta Šumana


Dušica Polovina rođena je 1966. godine u Novom Sadu. Studije viole upisala je 1984. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Lasla Horvata.
Za vreme studija osvajala je nagrade na pokrajinskim i saveznim takmičenjima. Diplomirala je 1988. godine, sa prosečnom ocenom 9,16 i ocenom 10 na diplomskom ispitu. Magistarske studije završila je 1993. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Petra Ivanovića. Trenutno je student treće godine doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. Dejana Mlađenovića.
Održala je veliki broj solističkih koncerata u Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Senti, Herceg Novom, Kotoru...Značajna je njena aktivnost orkestarskog muzičara.
Od 1988 – 1998. godine Dušica Polovina bila je vođa deonice viola u kamernom orkestru Camerata Academica pod umetničkim rukovodstvom violončeliste Ištvana Varge. Orkestar je ostvario zapažene nastupe u okviru festivala NOMUS, BEMUS, Tribina kompozitora, kao i gostovanje u Holandiji, 1993. godine. Od 1990 – 1994. godine Dušica Polovina bila je vođa deonice viola u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
U svojstvu orkestarskog muzičara ostvarila je mnogobrojna gostovanja na festivalima Majske večeri, Budva – grad teatar, Ohridsko leto, Niške horske svečanosti... Dušica Polovina bila je član ansambla za izvođenje dela savremenika Tikmajer formacija, sa kojim je ostvarila gostovanja u Italiji i Francuskoj. Učestvovala je i u radu kamernog ansambla Ad libitum. U svojstvu vođe deonice viola, od 2000 – 2010. godine, u orkestru Vojvođanski Simfoničari, pod umetničkim rukovodstvom Berislava Skenderovića, Dušica Polovina ostvarila je preko 60 koncerata.
Usavršavala se na majstorskim kursevima kod sledećih umetnika: Aleksandar Užinski (solo violista Radio Bazel orkestra), Pamela Goldsmit (SAD), Dejan Mlađenović i Marina Jašvili (Rusija). Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Dušica Polovina zaposlena je od 1994. godine, prvo kao asistent u klasi prof. Lasla Horvata, potom kao docent, a sada kao vanredni profesor viole. Od 2006. do 2012. godine, Dušica Polovina je bila šef Katedre za gudačke instrumente na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Marina Mikić rođena je 1976. godine u Dubrovniku. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu u Herceg Novom, u klasi prof. Zorana Redžića. Studije klavira započela je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Kemala Gekića, a po njegovom odlasku u inostranstvo, prešla je u klasu prof. Doriana Leljaka, kod koga je i diplomirala.
Usavršavala se na mnogobrojnim majstorskim kursevima, kod renomiranih pedagoga, kao što su Igor Lasko, Vladimir Krpan, Konstantin Bogino, Aleksej Nasedkin, Jelena Rihter, Jokut Mihailović, Kemal Gekić. Svirajući prvi resital sa 11 godina, Marina Mikić je razvila širok pijanistički repertoar, koji obuhvata značajna solistička, kamerna i orkestarska dela. Nastupala je u Sloveniji, Austriji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji i Srbiji. Nastupala je sa solistima poput Romana Simovića, violina, Mihala Budinskog, violina i Dušice Polovine, viola.
Angažovana je u svojstvu višeg stručnog saradnika na gudačkoj i klavirskoj Katedri, na Akademiji umetnosti u Novon Sadu.


Fotografije sa koncerta:

1-Dusica-Polovina-i-Marina-Mikic.JPG2-Dusica-Polovina-i-Marina-Mikic.JPG3-Dusica-Polovina-i-Marina-Mikic.JPG4-Dusica-Polovina-i-Marina-Mikic.JPG5-Dusica-Polovina-i-Marina-Mikic.JPG

(foto: S. Jezdimirović)