• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Promocija školskog časopisa - četvrtak, 21. 9. 2023. u 19.00 časova

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

Dečiji hor Prvog beogradskog pevačkog društva
Prvo beogradsko pevačko društvo
15. juna 2013. godine održan je koncert

Dečijeg hora
Prvog beogradskog pevačkog društva
dirigent hora: Radmila Knežević

Na programu su bile kompozicije:
Kornelija Stankovića, Stevana S. Mokranjca,
Tihomira Ostojića, Maksima Kovalevskog,
Feodora F. Makarova, narodne pesme.

Dečiji hor Prvog beogradskog pevačkog društva

Dečiji hor Prvog beogradskog pevačkog društva sa svojim radom počinje na prelazu iz sedme u osmu deceniju prošlog veka, mada je, kako to svedoči dugogodišnji član - gospođa Branka Borisavljević, sa podmlatkom hora rađeno i ranije, a pod upravom prof. Vojislava Ilića. Pre tri decenije, hor je  vodila Vera Zloković - umetnički direktor i dirigent hora Muzika antika. Za vreme dirigovanja Sare Cincarević (rođene Timotijević), sadašnje dirigentkinje Crkveno-pevačkog društva Branko iz Niša, hor se omasovljuje i uči da peva liturgiju dvoglasno, prema narodnom napevu. Horom zatim rukovode Mirjana Miladinović-Stefanović, udovica maestra Dušana Miladinovića, i Milesa Anđus, ćerka sekretara Srpske akademije nauka i umetnosti Dimitrija Stefanovića. Hor nastupa u Sabornoj crkvi u Beogradu, a mnogi od tadašnjih članova su danas viđene ličnosti crkvenog, umetničkog i javnog života u Beogradu i Srbiji. Krajem osamdesetih i tokom devedesetih godina nastupa pauza u radu Dečijeg hora, ali on se ponovo aktivira početkom novog milenijuma. Sa blagoslovom i na inicijativu protojereja Oca Branka Topalovića, tadašnjeg predsednika hora, i uz veliku podršku tadašnjeg veroučitelja, a današnjeg paroha Sabornog  hrama Oca Slaviše Popovića, počinje nova etapa u istoriji podmlatka Prvog beogradskog pevačkog društva.
Od 2001. godine horom rukovodi Emilija Milin (rođena Ušljebrka). Dečiji hor uzima učešće na Svetim liturgijama u Sabornom hramu u Beogradu. Kao posebno značajni nastupi iz ovog perioda izdvajaju se: koncert povodom jubilarne proslave veka i po postojanja Društva u Zadužbini Ilije M. Kolarca 2003. godine, zajedno sa velikim horom; nastup povodom 155 godina postojanja hora, 2008. godine, takođe zajedno sa velikim horom na Kolarcu; nastup na Pančevačkim danima 2008. godine; nastupi na Velikom Vaskršnjem koncertu u okviru Dana Beograda u Svetosavskom hramu 2009. i 2010.godine; Vaskršnji koncert u Sabornom hramu sa podmlatkom hora Branko iz Niša 2010. godine; nastupi prilikom tradicionalnih novogodišnjih koncerata Saborne crkve u Narodnom pozorištu, najzad, nastupi na manifestaciji Horovi među freskama, gde je 2009. godine Dečijem horu PBPD i dirigentkinji Emiliji Milin uručena specijalna nagrada.
Posebno se izdvajaju aktivnosti vezane za manastir Đurđevi Stupovi u Rasu gde je hor uzeo učešće na nekoliko cd izdanja i koncerata u organizaciji Društva prijatelja manastira Đurđevi Stupovi. Posebno se izdvaja CD izdanje Deca deci za Božić iz 2006. godine.
Od 2012. godine  Dečiji hor Prvog beogradskog pevačkog društva je aktivni učesnik novoformiranog festivala Dečijeg kulturnog centra Beograda – FEDEHO. Ove 2013. Godine Dečiji hor  Prvog beogradskog pevačkog društva osvojio je prestižnu nagradu „Vojislav Ilić“ kao najbolji dečiji hor na takmićenju „Horovi među Freskama“.
Reprertoar hora čine dela Stevana Stojanovića Mokranjca, Kornelija Stankovića, pesme iz Duhovne lire Sv. Vladike Nikolaja Velimirovića i drugih autora. Neguju se i dela duhovne muzike ruskih autora, kao i vizantijsko pojanje. Članovi su deca školskog uzrasta, od 7 do 15 godina.


Radmila Knežević

Diplomirala je na odseku za violončelo Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Sandre Belić. Profesor je violončela u MŠ Vladimir Đorđević u Beogradu od 1996. godine. Sa svojim učenicima je  osvojila brojne nagrade na Republičkim takmičenjima i Festivalima muzičkih škola Srbije. Specijalizaciju iz oblasti kamerne muzike je završila 2011. godine u klasi prof. Zorice Ćetković i prof. Gorana Marinkovića. Svoje znanje dopunjavala je na majstorskim kursevima kod Ksenije Janković, Stanislava Apolina, Dejvida Štarkovokera,  Leonida Gorohova i mnogih drugih. Uporedo sa pedagoškim radom, aktivno nastupa kao solista i kamerni muzičar u zemlji i inostranstvu. U klavirskom triu REM je od osnivanja sa Emoke Gnjatović, oboa i Mirjanom Vujović, klavir.
Član Hora Prvog beogradskog pevačkog društva je od 2008. godine. Od 2009. obavlja odgovornu funkciju sekretara Društva angažujući se nesebično u organizaciji života i rada ove nacionalne - kulturne i umetničke institucije.
Od oktobra 2012. godine vodi Dečiji hor pri Prvom beogradskom pevačkom društvu u odsustvu Emilije Milin.

Prvo beogradsko pevačko društvo