• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Aktivnosti povodom upisa učenika u I razred Srednje muzičke škole

 • Konačna rang-lista Prijemnog ispita za upis u I r. SMŠ

Koncert: Jovan i Nada Kolundžija
Jovan Kolundžija
4. novembra 2013. godine održan je koncert
Jovana Kolundžije - violina i
Nade Kolundžije - klavir
u okviru velike koncertne turneje po Srbiji.

Na programu su bila najpoznatija dela:
Baha, Krajslera, Masnea, Sen-Sansa, Dankla i Sarasatea

Gost koncerta je bila učenica naše škole
Bojana Vujić, IV r. OMŠ violine
u klasi prof. Aleksandre Milivojević


JOVAN KOLUNDŽIJA
, violinista, rođen je u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova. Usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru i više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu.
Jovan Kolundžija je osnivač Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv Guarnerius po Guarneriusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj Jovan nastupa poslednjih dvadesetak godina. Naš umetnik pored svojih koncerata, deo svog vremena posvećuje promovisanju i daljem školovanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini – Centru lepih umetnosti Guarnerius, koji je postao najatraktivnija kamerna dvorana u našem gradu, a otvoren je 2001. godine.

Brojne nagrade i priznanja svedoče o njegovim visokim umetničkim dostignućima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu:
 • Specijalna Diploma na Međunarodnom takmičenju Wieniawski u Poznanju 1967.
 • Prva nagrada na Takmičenju mladih jugoslovenskih violinista u Zagrebu 1969.
 • Diploma na Međunarodnom takmičenju Žak Tibo u Parizu 1969.
 • Specijalna Diploma na Međunarodnom takmičenju Karl Fleš u Londonu 1970.
 • Prva nagrada na Takmičenju Sabre Marokin u Meksiku 1971.
 • Druga nagrada na Međunarodnom takmičenju omladine u Beogradu 1971.
 • Prva Nagrada Saveza kompozitora Jugoslavije na Međunarodnom takmičenju muzičke omladine Jugoslavije 1971.
 • Oktobarska nagrada grada Beograda za najbolje stručne i naučne radove studenata 1971.
 • Međunarodna Nagrada na takmičenju Mađarske televizije u Budimpešti 1971.
 • Nagrada Ivo Tijardović u Zagrebu za brojne nastupe vrhunskog kvaliteta 1977.
 • Povelja Saveza muzičkih umetnika Jugoslavije Zlatna lira (najveća jugoslovenska umetnička nagrada), za najuspešnija umetnička ostvarenja između dva kongresa 1974.-1979.
 • Priznanja Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najuspešnije koncerte u Beogradu 1977., 1978., 1979. i 1986. godine
 • Nagrada Orlando u Dubrovniku za najbolji koncert na Dubrova čkom letnjem festivalu 1982.
 • Oktobarska nagrada grada Beograda za najvrednije dostignu će u oblasti muzike 1988.
 • Gramatom patrijarha srpskog gospodina Pavla 2004.
 • Godišnja nagrada Zlatni Beočug za trajni doprinos kulturi Beograda 2006.
 • Aprilska nagrada grada Beograda za muzičko i muzičko scensko stvaralaštvo 2007. godine

1994. godine maestro Kolundžija je kao solista sa Beogradskom filharmonijom i Guda čima Sv. Đorđa, izveo program DESET VELIČANSTVENIH koji se sastojao od deset violinskih koncerata za samo četiri dana. To su bili koncerti Baha, Vivaldija, Mocarta, Mendelsona, Bruha, Laloa, Vijenjavskog, Čajkovskog, Betovena i Bramsa.
Kraj 2008. godine obeležio je maestralni koncertni poduhvat Jovana Kolundžije-projekat VOLITE LI BETOVENA u četiri uzastopne večeri doneo izvođenje integralnog opusa Betovenovih sonata za klavir i violinu, što je bio pravi kuriozitet, ne samo za Beograd, već i za svetsku muzičku scenu. Ovo je bio nesvakidašnji poduhvat koji se na koncertnim podijumima u svetu retko realizuje.
Jovan Kolundžija je ostvario još jedan muzički podvig. Nastavljajući tradiciju decembarskih druženja sa beogradskom publikom, maestro Kolundžija je na koncertima BRA VISSIMO MAESTRO MOZART! 10., 13., 15. i 17. decembra, izveo 15 Mocartovih sonata, što je još jedan ambiciozan projekat, koji je svakako obeležio koncertnu sezonu 2009/10. Maestro je nastupao uz klavirsku saradnju Judžin Čoi iz Koreje, Marijane Humetske iz Kanade, Natalije Lavrik Mladenović iz Rusije i Nade Kolundžije.
2010. godine Jovan Kolundžija je koncertnim projektom U ČAST VELIKOM BRAMSU, zaokružio ideju izvođenja celokupnih opusa sonata velikih autora, obzirom da je program predstavljen publici na Kolarcu, ali i širom zemlje, doneo kompletan opus sonata Johanesa Bramsa za violinu i klavir. Maestro je scenu delio sa čuvenim švedskim pijanistom bogate diskografije, Patrikom Jablonskim.

Turneje - više puta je nastupao u sledećim zemljama: Austrija, Belgija, Švedska, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Češka, Slovačka, Finska, Francuska, Grčka, Mađarska, Indija, Italija, Meksiko, Norveška, Peru, Južna Koreja, Poljska, Rumunija, Bugarska, Rusija, Ukrajina, Belorusija, Litvanija, Letonija, Estonija, Španija, Velika Britanija, Venecuela, SAD, Nemačka, Kina, Tajland, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija...
Festivali - Salzburg, Berlin, Evijan, Praško Proleće, Bratislavske muzičke svečanosti, Dubrovački letnji festival, Beogradski muzički festival, Ohridsko leto, Servantino u Meksiku, Malar u Švedskoj itd...
Nastupao je sa uglednim umetnicima kao što su: Henrik Šering, Aldo Čikolini, Aleksis Vajsenberg, Lovro Matačić, Vaclav Smetaček, Oskar Danon, Aleksis Hauzer, Veronika Dudarova, Keniširo Kobajaši, Hans Peter Frank, Jevgenij Svetlanov, Karlo Ceki, Sikstin Erling,Pavle Dešpalj, Živojin Zdravković, Milan Horvat, Mladen Jagušt, Šeldon Morgenstern itd.
Nastupao je u najpoznatijim svetskim koncertnim dvoranama poput Karnegi Hola u Njujorku, koncertne dvorane Čajkovski u Moskvi, Gavo u Parizu, Sale filharmonije Žorž Enesku u Bukureštu, Santa Ćeilija u Rimu, Beas Artes u Meksiko Sitiju, Gevand Haus u Lajpcigu, koncertne dvorana Dvoržak, itd...
Nastupao je na specijalnim koncertima koja su bila u organizaciji UNESCO u Beogradu i Parizu. Bio član FIAM-a – UNESCO. Učestvovao dva puta u najpoznatijem TV –Show u svetu kod Žak Šansela u Parizu. Snimio je veliki broj LP-a i CD-a, emitovanih na mnogim međunarodnim TV i radio stanicama, a samo u okviru snimljenih programa RTS-a, ima preko dvesta sati snimljenog materijala.
Održao bezbroj humanitarnih koncerata.Beogradska pijanistkinja NADA KOLUNDŽIJA je renomirani izvođač i promoter savremene
muzike, koji već decenijama premijerno izvodi značajna klavirska i kamerna ostvarenja 20. veka, kako domaćih, tako i inostranih autora. Zaslužna je za nastanak mnogih novih kompozicija. U promociji nove muzike Nada se ne fokusira samo na pijaninistički repertoar, već podržava inovativne načine umetničkog izraza. Kao umetnički direktor prvog međunarodnog multimedijalnog festivala, Art of Sounds (2008) inicirala je i organizovala promociju više od 40 radova umetnika iz Australije, Kanade, SAD i Azije.

Uporedo sa umetničkom karijerom, ona deluje kao redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i kao umetnički direktor Centra lepih umetnosti, Guarnerius, te promoviše mlade umetnike i obogaćuje umetnički život Beograda.

Dugogodišnji je saradnik i gost muzičar ansambla Les AMIS iz Toronta. Redovno nastupa sa svojim bratom, Jovanom Kolundžijom, violinistom internacionalne karijere.
Bila je višegodišnji član beogradskog Ansambla za drugu novu muziku i ansambla Crossover elita, koja je izvodila fuziju klasike i džeza.

Nastupala je u Mađarskoj, Holandiji, Kini, Indiji, Kanadi, Tajlandu, Nemačkoj, Španiji, SAD, Meksiku, Ukrajini, A ustriji, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, Francuskoj, kao i u svim zamljama bivše Jugoslavije.
Učestvovala je na međunarodnim festivaliama kao što su: Dubrovačke letnje igre/Hrvatska, Ohridsko leto / Makedonija, Festival savremene muzike Music Biennale Zagreb / Hrvatska, CHINCH predstavlja - Kompozitori u prvom licu / Beograd, Cervantino festival u Guanahuatu / Meksiko, Interfest, Bitola / Makedonija, Hvarske letnje priredbe / Hrvatska, A tempo, Podgorica / Crna Gora, soundaXis, Toronto / Kanada, BEMUS / Beograd, Muzički Temišvar /Rumunija, Međunarodna Tribina kompozitora / Beograd, festival kamerne muzike, Niš, Festival Ljubljana, CONTRASTS, Lavov / Ukrajina, KIJEV MUSIC FEST, Kijev - Ukrajina, BELEF, Beograd, PLANUM Festival, Budimpešta / Mađarska, Festival izvođačke umetnosti povodom 60.tog rođendana H.M. kralja, Bankok/Tajland, NOMUS, Novi Sad itd.

Nada Kolundžija je rođena u Beogradu gde je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Beogradu (odsek za klavir) u klasi profesora Dušana Trbojevića, a usavršavala se na Muzičkoj akademiji „Franc List” u Budimpešti u klasi profesora Zoltana Kočiša.

Dobitnica je sledećih nagrada i priznanja:
 • Roterdam, 1979. - Treća nagrada na Međunarodnom takmičenju pijanista Arnold Šenberg
 • Beograd, 1980. - Nagrada SIZ-a kulture Beograda za najbolje ostvarenje u 1979. godini za izvođenje dela Arnolda Šenberga
 • Zagreb, 1980. - Nagrada „Sedam sekretara SKOJ-a” za muzička ostvarenja
 • Beograd, 1981. - Nagrada Socijalističke omladine Srbije „Smeli cvet” za rezultate postignute u stvaralaštvu mladih
 • Roterdam, 1981. i 1984.- Diplome na Međunarodnom takmičenju za interpretaciju savremene muzike Fondacije Gaudeamus u Roterdamu.
 • 2006. i 2011. godine nominovana je za Nagradu grada Beograda.

Kao solista ili kamerni muzičar Kolundžija je snimila 6 LP-a za izdavačke kuće: Suzy, PGP, RTB, Diskos, SKC i 4 CD-a za CeSUF i Guarnerius CLU. Ostvarila je mnogobrojne snimke za radio i televizijske programe.

Fotografije sa koncerta:

1-Jovan-Kolundzija.JPG2-Jovan-Kolundzija.JPG3-Jovan-i-Nada-Kolundzija.JPG4-Jovan-Kolundzija.JPG5-Jovan-Kolundzija.JPG6-Jovan-i-Nada-Kolundzija.JPG7-Bojana.JPG8-Jovan-Kolundzija.JPG9-Jovan-i-Nada-Kolundzija.JPG

(foto: S. Jezdimirović)