• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA SMŠ


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Raspored ispita vanrednih učenika u junskom roku

 • Prijava vanrednih ispita za junski ispitni rok, do 5. juna 2024.

Koncert: Marko Josifoski i Milan Miladinović
Marko Josifoski i Milan Miladinović
6. novembra 2013. godine održan je koncert
Veče ferancuske muzike

nastupili su:
Marko Josifoski - violina
i Milan Miladinović - klavir

Na programu su bila dela francuskih kompozitora
Pulanka
Debisia i
Franka

Marko Josifoski  je rođen 1978. u Zemunu. Violinu je počeo da svira sa pet godina u klasi prof. Zorana Milenkovića. Od 1988. godine bio je u klasi prof. Dejana Mihailovića kod koga je završio  srednju muzičku školu „Kosta Manojlović” u Zemunu i diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.  Usavršavao se na Hochschule fur Musik u Bernu u klasi čuvenog prof. Igora Ozima. Bio je stipendista švajcarske vlade i stipendista švajcarske fondacije „Lyra Stiftung” za nadarene talente.
Pohađao je kurseve u Austriji, Nemačkoj, Sloveniji, Izraelu i Americi kod sledecih profesora: Ide Hendl, Šlomo Minca, Edvarda Grača, Nam-Jun-Kim, Tomasa Brandisa, Igora Ozima i Milana Viteka. Bio je član „Umetničkog muzičkog kampa Interlochen” gde je studirao kod prof. Alena Omsa i gde je svirao sa svetskim  simfonijskim orkestrom. Svirao je za UNICEF (Parma), u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu.
Predstavljao je Jugoslaviju na evrovizijskom koncertu mladih solista u Istanbulu.
Dobitnik je mnogih prvih i specijalnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji kao i mnogih internacionalnih nagrada: Premio Mocart u Veroni, u Strezi (Italija), u Češkoj Republici „Jan Kocijan”, u Italiji „Rodolfo Lipicer”, „Zlatni andjeo” za najuspešnijeg mladog umetnika. Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Beograda za visoka umetnička dostignuća, nagrade Srpske Akademije nauka i umetnosti za najuspešniji koncert u sezoni 2003.godine kao i nagrade radio Beograda za umetnika godine 2004. Dobitnik je više puta nagrade „Kosta Manojlović” i nagrade kulturno prosvetne zajednice grada Skoplja.
Nastupao je u Italiji, Americi, Austriji, Rusiji, Češkoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Sloveniji, Makedoniji i Izraelu.
Učestvovao je u projektu Nacionalne koncertne sezone 2008/09 u gradovima Srbije.
Svirao je sa: Rumunskom filharmonijom, Turskim predsedničkim simfonijskim orkestrom, Svetskim simfonijskim orkestrom u Americi, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS, Makedonskom filharmonijom, Orkestrom VJ „Stanislav Binički” kao i sa mnogim kamernim orkestrima u zemlji i inostranstvu – Novosadskim kamernim orkestrom, „Sinfonieta” Beograd, Musika Viva, Berner Bach orkestrom, Jeunesses Musicales orkestrom, Majstori gudači, Camerata Serbica.
Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije od 1997.
Ostvario je trajne snimke za mnoge radio i TV stanice u zemlji i inostranstvu.
Pored mnogih dela snimio je i svih 10 Betovenovih sonata sa pijanistkinjom Zarifom Alizade koje je 2007. izdao PGP-RTS.
Docent je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i angažovan je u muzičkoj školi „Kosta Manojlović” u Zemunu pri odeljenju za talente.
Milan Miladinović je docent na AUNS. Klavir je počeo da uči sa trinaest godina i za samo šest godina završio je nižu i srednju muzičku školu, u Nišu, u klasi prof. Borivoja Mladenovića. Redovne i magistarske studije klavira završio je na AUNS, u klasi prof. Svetlane Bogino. Kao DAAD stipendista diplomirao je na Univesität der Künste u Berlinu, u klasi prof. Fabio Bidinija.

Pohađao je majstorske kurseve klavira kod mnogih vrhunskih pijanista i pedagoga: Naum Štarkman, Vladimir Ogarkov, Vladimir Feltsman, Aleksandar Slobodijanik, Yefim Bronfman, Eugen Inđić, Konstantin Bogino, Martino Tirimo, Emanuel Krasovski, Oxana Yablonskaya, Earl Wild, Dmitri Baškirov, Nikolaj Petrov, Lesli Hauard…

Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima: I nagrada – Takmičenje mladih pijanista Jugoslavije (Niš, 1994, 1995, 1996.), III nagrada na internacionalnim takmičenjima F. Chopin Novi Sad, 1997. i Jacob Flier – New Paltz, SAD, 2001, I nagrade na Internacionalnim takmičenjima Balkan Youth Festival, (Grčka, 2001), Georges Cziffra (Beč, Austrija, 2004) i Tel Hai Concerto competition (Izrael, 2004.)

Dobitnik je stipendija Kraljevskog doma Karađorđevića, Kraljevine Norveške, a takođe je dobitnik i prestižne nemačke stipendije DAAD i stipendije Yamaha, kao i specijalnog priznanja od Univerziteta u Novom Sadu za izuzetne rezulatate u umetnosti.

Sa naročitim uspehom je održao veliki broj tematskih resitala i predavanja. Imao je preko 200 nastupa u najznačajnijim dvoranama u Srbiji i Crnoj Gori, a nastupao je i u Italiji, Austriji, Nemačkoj, Rusiji, SAD-u, Norveškoj, Grčkoj, Izraelu, Holandiji, Engleskoj i Brazilu. Nastupao je na festivalima: NIMUS, NOMUS, BEMUS, Budva Grad teatar, Piano Summer in New Paltz (SAD), International Keyboard Institute and Festival New York (SAD). Nastupao je sa Niškim simfonijskim orkestrom, Novosadskim kamernim orkestrom, Orkestrom Akademije umetnosti iz Novog Sada, Vojvođanskom filharmonijom i Izraelskim simfonijskim orkestrom, dirigentima Anatolijem Novickim, Bundit Ungrangsee, Claudio Vandeli, Andrejem Bursaćem i Mandy Rodanom.

Snimao je za Radio Niš, Nišku televiziju, TV5, RTS, TV i radio Vojvodinu, Grčku državnu televiziju ERT3, Izraelsku televiziju i Holandsku državnu televiziju.

Fotografije sa koncerta:

Vece-francuske-muzike-1.JPGVece-francuske-muzike-2.JPGVece-francuske-muzike-3.JPGVece-francuske-muzike-4.JPGVece-francuske-muzike-5.JPG

(foto: S. Jezdimirović)