• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Promocija školskog časopisa - četvrtak, 21. 9. 2023. u 19.00 časova

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

Koncert: Marko Josifoski - violina
Marko Josifoski
4. decembra 2013. godine održan je koncert

Marka Josifoskog - violina

klavirsku pratnju je svirala
Zarifa Ali-zade

Na programu su bila dela
Griga
Šumana i
Bazinija


Marko Josifoski  je rođen 1978. u Zemunu. Violinu je počeo da svira sa pet godina u klasi prof. Zorana Milenkovića. Od 1988. godine bio je u klasi prof. Dejana Mihailovića kod koga je završio  srednju muzičku školu „Kosta Manojlović” u Zemunu i diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.  Usavršavao se na Hochschule fur Musik u Bernu u klasi čuvenog prof. Igora Ozima. Bio je stipendista švajcarske vlade i stipendista švajcarske fondacije „Lyra Stiftung” za nadarene talente.
Pohađao je kurseve u Austriji, Nemačkoj, Sloveniji, Izraelu i Americi kod sledecih profesora: Ide Hendl, Šlomo Minca, Edvarda Grača, Nam-Jun-Kim, Tomasa Brandisa, Igora Ozima i Milana Viteka. Bio je član „Umetničkog muzičkog kampa Interlochen” gde je studirao kod prof. Alena Omsa i gde je svirao sa svetskim  simfonijskim orkestrom. Svirao je za UNICEF (Parma), u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu.
Predstavljao je Jugoslaviju na evrovizijskom koncertu mladih solista u Istanbulu.
Dobitnik je mnogih prvih i specijalnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji kao i mnogih internacionalnih nagrada: Premio Mocart u Veroni, u Strezi (Italija), u Češkoj Republici „Jan Kocijan”, u Italiji „Rodolfo Lipicer”, „Zlatni andjeo” za najuspešnijeg mladog umetnika. Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Beograda za visoka umetnička dostignuća, nagrade Srpske Akademije nauka i umetnosti za najuspešniji koncert u sezoni 2003.godine kao i nagrade radio Beograda za umetnika godine 2004. Dobitnik je više puta nagrade „Kosta Manojlović” i nagrade kulturno prosvetne zajednice grada Skoplja.
Nastupao je u Italiji, Americi, Austriji, Rusiji, Češkoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Sloveniji, Makedoniji i Izraelu.
Učestvovao je u projektu Nacionalne koncertne sezone 2008/09 u gradovima Srbije.
Svirao je sa: Rumunskom filharmonijom, Turskim predsedničkim simfonijskim orkestrom, Svetskim simfonijskim orkestrom u Americi, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS, Makedonskom filharmonijom, Orkestrom VJ „Stanislav Binički” kao i sa mnogim kamernim orkestrima u zemlji i inostranstvu – Novosadskim kamernim orkestrom, „Sinfonieta” Beograd, Musika Viva, Berner Bach orkestrom, Jeunesses Musicales orkestrom, Majstori gudači, Camerata Serbica.
Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije od 1997.
Ostvario je trajne snimke za mnoge radio i TV stanice u zemlji i inostranstvu.
Pored mnogih dela snimio je i svih 10 Betovenovih sonata sa pijanistkinjom Zarifom Alizade koje je 2007. izdao PGP-RTS.
Docent je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i angažovan je u muzičkoj školi „Kosta Manojlović” u Zemunu pri odeljenju za talente.


Zarifa Ali-zade je rođena u Bakuu (Azerbejdžan).
Diplomirala je sa odličnim uspehom na Državnom konzervatorijumu U. Gadžibekov u Bakuu, a magistrirala na konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, u klasi profesora Pavla Messnera. Svirala je kao solista i kamerni izvođač u Azerbejdžanu, Rusiji, Srbiji, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Bosni i Hercegovini, Italiji, Grčkoj, Francuskoj i drugim zemljama. Ostvarila je snimke za radio stanice Bakua, Moskve, Beograda, Novog Sada i Skoplja.
Kao solista nastupila je sa orkestom RTS-a na Međunarodnoj tribini kompozitora sa delom „Duo simboliko” Milane Stojadinović-Milić. Sarađivala je sa istaknutim muzičarima kao što su Nemanja Radulović, Marko Josifoski, Rafael Kretijen (Francuska), Galina Bojko (Rusija), Jasmina Trumbetaš, Dunja Simić i mnogi drugi. Na Međunarodnom takmičenju violinista Vijenjavski-Lipinski u Lublinu (Poljska) dobila je specijalnu nagradu za najbolju klavirsku saradnju. Učestvovala je na festivalima BEMUS, NOMUS, NIMUS, Međunarodna tribina kompozitora, Budva-grad teatar i dr. U 2001. godini ostvarila je integralni snimak Betovenovih sonata za klavir i violinu sa violinistom Markom Josifoskim za Produkciju gramofonskih ploča RTS–a.
Deluje kao redovni profesor na Katedri za klavir Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Fotografije sa koncerta:

1-Marko-Josifoski-i-Zarifa-Ali-Zade.JPG2-Marko-Josifoski.JPG3-Marko-Josifoski-i-Zarifa-Ali-Zade.JPG4-Marko-Josifoski.JPG5-Marko-Josifoski.JPG6-Marko-Josifoski-i-Zarifa-Ali-Zade.JPG7-Marko-Josifoski.JPG

(foto: S. Jezdimirović)