• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Aktivnosti povodom upisa učenika u I razred Srednje muzičke škole

 • Konačna rang-lista Prijemnog ispita za upis u I r. SMŠ

Koncert: hor Dečjeg kulturnog centra Beograd
Hor Dečjeg kultrunog centra Beograd
17. decembra 2013. godine održan je koncert
Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd

Dirigent: Nevena Ivanović
klavirska saradnja: Sanja Knežević Gavrilović

Na programu su bila klasična dela:
Radića, Mocarta, Bizea,
Rosinija, Čajkovskog i Betovena
i obrade savremene zabavnih melodija
Bajage, Idola, Bitlsa...

Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd okuplja talentovanu decu predškolskog i osnovnoškoslkog uzrasta, koja u oblasti pevanja pokazuju posebnu nadarenost, kreativnost i ljubav prema muzici. Ovaj hor odlikuje dobra vokalna tehnika, čista intonacija, ujednačena boja i pre svega muzikalnost mladih izvodjača. Repertoar hora je raznovrstan i obuhvata razne muzičke žanrove: od dečije, filmske, klasične, narodne i starogradske, do duhovne muzike, kako domaćih, tako i stranih autora.

Pored mnogobrojnih nastupa na raznim manifestacijama i koncertima: Dečiji sajmovi, Radost Evrope, otvaranje izložbi u DKCB, gosti na koncertu Feniških dečaka, 4. Vaskršnji koncert u Hramu Svetog Save 2012, Ulica otvorenog srca, Svetosavksa akademija 2013. kao i gostovanja u raznim TV emisijama, izdajaju se samostalni koncerti ovog ansambla :

~ PONOVO U CVIJETI, 4. juni 2011. Paviljon Cvijete Zuzorić, Muzička omladina 
~ SVETSKI DAN MUZIKE, 21. juni 2011 Kulturni centar Beograd,
~ KALEMEGDANSKI SUTONI, 23. juni 2011. Muzička omladina
~ ZVUCI PORED FONTANE, 2. septembar 2011. Kulturni centar Beograd,
~ DANI BEOGRADA, 17. april 2012. Pionirski grad, Belef
~ DJURDJEVDANSKI KONCERT, 13. maj 2012. Udruženje muzičkih umetnika Srbije
~ PESME SVETA, 16. juni, 2012. Dečji kulturni centra Beograd
~ SVETSKI DAN MUZIKE, 21. juni 2012. Kulturni centra Beograd
~ PONOVO U CVIJETI, 20. oktobar 2012. Paviljon Cvijete Zuzorić, Muzička omladina
~ NOVOGODIŠNJI KONCERT „Pesme sveta”, 30. decembar, Zadužbina I. M.Kolarca, KCB

Hor DKCB je dobitnik nagrade za najboljeg dirigenta republičkog festivala dečjih horova Fedeho 2012. godine, kao i dobitnik nagrade Vojislav Ilić za najbolje izvodjenje duhovne muzike na festivalu Horovi medju freskama 2012. godine. U martu 2013.godine hor je izdao svoj prvi audio cd pod nazivom Pesme sveta, u izdanju Dečjeg kulturnog centra Beograd, a na Festivalu dečjih horova Fedeho osvojio 2 nagrade: za najbolju izvedenu zadatu kompoziciju i za najbolji dečji hor po mišljenju publike.


Dirigent hora je magistar dirigovanja Nevena Ivanović.

Nevena Ivanović je završila Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Darinke Matić-Marović, odsek dirigovanje. Kod iste profesorke je i magistrirala 2010. godine. Pohađala je kurseva kod značajnih dirigenata, kao što su: Luc Keler, Genadij Dmitrijak, Uroš Lajovic.

Radila je kao predavač i dirigent u muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski”, sa čijim dečjim horom je osvojila 2 specijalne nagrade na republičkim takmičenjima 2005 i 2006. godine; kao dirigent hora „Cantantes” sa kojim je imala zapažene koncerte u Italiji, na festivalima u Fanu i Peskari 2006. godine i u Rusiji na festivalu u Petrogradu 2007. godine; kao dirigent dečijeg hora RTS-a „Kolibri” od 2007 – 2011. godine sa kojim je imala mnogobrojne koncerte, nastupe i snimanja. U toku studija bila je članica hora Fakulteta muzičke umetnosti „Collegium musicum” sa kojim je nastupala širom sveta. Dobitnik je nagrade za najboljeg dirigenta republičkog festivala dečjih horova Fedeho 2012. godine.

Koordinator je i muzički urednik Republičkog festivala dečjih horova Fedeho, u organizaviji Dečjeg kulturnog centra Beograd.
Danas diriguje i horom crkve Pokrova Presvete Bogorodice, sa kojim pored nastupa na redovnim bogosluženjima, takodje koncertira.
Dirigent je hora Dečijeg kulturnog centra Beograd od njegovog obnavljanja 2011. godine.


Klavirsku pratnju je na koncertu svirala Sanja Knežević- Gavrilović

Sanja Knežević- Gavrilović je rođena 1985. godine u Prokuplju, gde je završila nižu Muzičku školu „Kornelije Stanković”, odsek za klavir, u klasi prof. Nataše Popović, a zatim svoje školovanje nastavlja u Nišu u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković”, u klasi prof. Slađane Popović. Učestvovala je na velikom broju takmičenja u zemlji i inostranstvu i osvojila veliki broj nagrada, od kojih izdvaja: dve I nagrade (solo i klavirski duo) na takmičenju u Kragujevcu (2001), III nagradu na EPTA konkursu u Beogradu (1998), I nagradu na Međunarodnom takmičenju „Pjetra Ligure” – Italija (2001), i još veliki broj nagrada kako Republičkih tako i Saveznih i Međunarodnih u Nišu, Beogradu, Kragujevcu, Boru, Negotinu, Torinu...
Diplomirala je u junu 2008. godine na Fakultetu muzičke umetnostiu Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković. Bila je polaznik majstorskih kurseva prof. Jurija Kota (Ukrajina), prof. Valerija Sigaljeviča (Francuska) i prof. Jokut Mihailović (Srbija).
Kamernom muzikom se bavila tokom celog školovanja i imala je više zapaženih nastupa sa klavirskim duom (sa Vanjom Bajazit i Milenom Gligić ), u maloj i velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Nišu kao i galeriji Artget. U junu 2010. godine je sa Milenom Gligić učestvovala na takmičenju kamernih sastava u Italiji (Val Tidone). Saradnju sa flautistkinjom Anom Samardžić (Vocalise duo) započela je 2011. godine, i do sada su kao kamerni sastav imale nekoliko koncerata (dva koncerta u galeriji Artget, Tešnjarske večeri Valjevo, Biblioteka „Dimitrije Tucović” Lazarevac, Moderna galerija Centra za kulturu u Lazarevcu, MŠ „Živorad Grbić” – Valjevo).
Zaposlena je kao klavirski saradnik u Muzičkoj školi „Živorad Grbić” u Valjevu. Dobitnica je nagrade „Najbolji korepetitor za flautu” (2012. i 2013. godine), na jednom od mnogobrojnih takmičenja na kojima je učestvovala sa decom. Sa horom DKC-a, sa kojim je svirala na mnogobrojnim koncertima u Beogradu, sarađuje od 2011. godine.


Fotografije sa koncerta:

01-Hor-DKCB.JPG02-Hor-DKCB.JPG03-Hor-DKCB.JPG04-Hor-DKCB.JPG05-Hor-DKCB.JPG06-Hor-DKCB.JPG07-Hor-DKCB.JPG08-Hor-DKCB.JPG

(foto: S. Jezdimirović)