• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Promocija školskog časopisa - četvrtak, 21. 9. 2023. u 19.00 časova

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

Koncert „Vocalise dua”
Vocalise Duo 2014
28. januara 2014. godine održan je koncert
Vocalise dua

Ana Samardžić - flauta
Sanja Knežević Gavrilović - klavir

Koncert je nosio naziv: „Hipnosis”

Svirana su dela:
Baha, Čajkovskog, Saparova,
Pulanka, Mijagia i Klarka

Ana Samardžić je rođena u Valjevu. Nižu i srednju muzičku školu je završila u Valjevu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu je diplomirala 2001. godine u klasi prof. mr Laure Levai Aksin, na odseku za flautu, sa najvišom ocenom.
    Tokom studija i nakon studija održala je veliki broj resitala, nastupila kao solista ispred kamernog orkestra i nastupala kao član kamernog dua, tria, kvarteta i kvinteta. Učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji na kojima je osvajala visoke nagrade. Pored klasične muzike bavila se i drugim muzičkim žanrovima (džez muzika, muzika za mjuzikl). Nastupala je u više navrata na nacionalnoj televiziji u emisijama koje su išle uživo (1 kanal RTS, 3 kanal RTS). Nastupila je i u kratkom filmu Slobodana Golubovića Lemana.
    U septembru mesecu 2000. godine počela je da radi kao profesor flaute i kamerne muzike u srednjoj muzičkoj skoli “Živorad Grbić” u Valjevu. U toku osmogodišnjeg radnog iskustva u toj školi, sa svojim učenicima donela je oko pedeset nagrada sa najvažnijih takmičenja u zemlji na kojima su učestvovali. Od 2008. godine radi kao profesor flaute u Muzičkoj skoli „Marko Tajčević“ u Lazarevcu.
    Prisustvovala je kursevima velikih flautista današnjice (Janoš Balint, Emanuel Paji, Sofi Šerije, Dejan Gavrić).
    Sa Sanjom Knežević (Vocalise Duo) sarađuje od 2011 – e godine i imale su više koncerata u Beogradu, Valjevu i Lazarevcu (Galerija Artget - Beograd, Moderna Galerija - Lazarevac, sala Gradske biblioteke „ Dimitrije Tucović ” - Lazarevac, MŠ „ Živorad Grbić ” - Valjevo, Valjevska Gimnazija).
    Od 2013. godine stalni je član Kamernog ansambla „Lazarika”, sa kojim je imala više zapaženih nastupa.

   

    Sanja Knežević – Gavrilović je rođena 1985. godine u Prokuplju gde je završila nižu muzičku školu „Kornelije Stanković”, odsek za klavir, u klasi prof. Nataše Popović, a zatim svoje školovanje nastavlja u Nišu u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković”, u klasi prof. Slađane Popović. Učestvovala je na velikom broju takmičenja u zemlji i inostranstvu i osvojila veliki broj nagrada, od kojih se izdvajaju: dve prve nagrade (solo i klavirski duo) na takmičenju u Kragujevcu (2001), treća nagrada na EPTA konkursu u Beogradu (1998), prva nagrada na Međunarodnom takmičenju „ Pjetra Ligure ” – Italija (2001), i još veliki broj nagrada kako republičkih tako i saveznih i međunarodnih u Nišu, Beogradu, Kragujevcu, Boru, Negotinu, Torinu...
    Diplomirala je u junu 2008. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković. Bila je polaznik majstorskih kurseva prof. Jurija Kota (Ukrajina), prof. Valerija Sigaljeviča (Francuska) i prof. Jokut Mihailović (Srbija).
    Kamernom muzikom se bavila tokom celog školovanja i imala je više zapaženih nastupa sa klavirskim duom (sa Vanjom Bajazit i Milenom Gligić) u Muzičkoj galeriji Kolarca kao i u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, galeriji Artget i Nišu. U junu 2010. godine je sa Milenom Gligić učestvovovala na takmičenju kamernih sastava u Italiji (Val Tidone).
    Saradnju sa flautistkinjom Anom Samardžić (Vocalise duo), započela je 2011. godine, i do sada su imale nekoliko koncerata (dva koncerta u galeriji Artget u Beogradu, MŠ „Živorad Grbić” u Valjevu, Biblioteka „Dimitrije Tucović” u Lazarevcu, Modernoj galeriji Centra za kulturu u Lazarevcu, "Tešnjarske večeri" u Valjevu ).
    Zaposlena je kao klavirski saradnik u muzičkoj školi „Živorad Grbić” u Valjevu. Dobitnica je nagrade „Najbolji korepetitor za flautu” (2012. i 2013. godine), na jednom od mnogobrojnih takmičenja za flautu, na kojima je učestvovala sa učenicima. Sa horom DKC-a, sa kojim je nastupala na velikom broju koncerata, sarađuje od 2011. godine.


Fotografije sa koncerta:

Vocalise-duo-1.JPGVocalise-duo-2.JPGVocalise-duo-3.JPGVocalise-duo-4.JPGVocalise-duo-5.JPG

(foto: S. Jezdimirović)