• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Promocija školskog časopisa - četvrtak, 21. 9. 2023. u 19.00 časova

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

Koncert: Veče harmonike
Veče harmonike
21. marta 2014. godine održan je koncert

Veče harmonike

na kome su nastupili učenici
SMŠ „Kosta Manojlović” - Zemun
Aleksa Mirković
Zorana Tanić i
Stefan Nikolić

iz klase prof. Danijele Rakić

Učenici su se najpre predstavili sa solo numerama od Skarlatija, Pribilova, Baha, Bonakova, Zolotarjova, Sapalova, a na kraju smo čuli i dva dueta - od Vlasova i Anđelisa.


Stefan Nikolić je rođen 1998  godine u Beogradu. Završio je Osnovnu muzičku školu „Kosta Manojlović” u Zemunu, gde je upisao istu srednju muzičku školu. Od početka školovanja je u klasi mr Danijele Rakić. Za vreme dosadašnjeg školovanja dobitnik je raznih prestižnih nagrada, od kojih se ističu:
- pobeda na međunarodnom takmičenju „Akordeon art” u Istočnom Sarajevu,
- prva nagrada na festivalu harmonikaša u Lazarevcu,
- prva nagrada na festivalu harmonikaša u Smederevu,
- prva nagrada na festivalu harmonikaša u Velikoj Plani,
- prva nagrada na festivalu  u Aranđelovcu...


Zorana Tanić je rođena 1996. godine u Brčkom (Bih). Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi u Brčkom u klasi prof. Bratislava Manasijevića. Pohađa III razred srednje muzičke škole „Kosta Manojlović” u Zemunu u klasi prof. Danijele Rakić. Za vrijeme svog školovanja osvojila je brojne nagrade od kojih se posebno ističu:
- Majski susreti mladih harmonikaša - I nagrada,
- Akordeon Art 2010 - I nagrada,
- Ascoltate Litvanija 2012 - I nagrada,


Aleksa Mirković je rođen je 1997. god. u Valjevu. Muzičko školovanje je započeo u klasi dr Zorana Rakića u muzickoj skoli „Živorad Grbić” u Valjevu. Završio je prvi razred Srednje muzičke škole, u klasi profesora Sretena Nedića. Trenutno je učenik II razreda Srednje škole „Kosta Manojlović” u Zemunu, u klasi mr Danijele Rakić. Dobitnik je 40 nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima, od kojih se ističu:
- Laureat na međunarodnom muzičkom takmičenju „Itaka” u Ljubljani (Slovenija) - 2007. god.
- treća nagrada na internacionalnom festivalu „Makedonium M” u Skoplju (Makedonija) - 2007. god.
- prva nagrada na međunarodnom festivalu harmonikaša u Murskoj Soboti (Slovenija) - 2008. god.
- Laureat na međunarodnom festivalu „Nade, talenti, majstori” u Albeni (Bugarska) – 2008. god.
- 3 puta za redom pobednik Internacionalnog festivala harmonike „Akordeon art” (2010, 2011, 2012. god.)
- prva nagrada na festivalu MBŠS (100 poena) i dr.
Za vreme svog školovanja pohađao je kurseve kod najeminentnijih stručnjaka u oblasti harmonike u Banji Koviljači, Divčibarama, Valjevu...
Dobitnik je specijalne nagrade slovenačkog fonda „Horak”, i na listi je za posebno praćenje daljeg rada od strane MPN-a i UMBPS-a. Takođe je učestvovao na mnogim humanitarnim koncertima (Kolarac, Vrnjačka Banja, Beograd, Valjevo...).
Takođe je dobitnik 7 nagrada (6 prvih i 1 druga) iz solfeđa i teorije muzike na Republičkim takmičenjima i takmičenjima mladih solfeđista u Požarevcu, kao i dve prve nagrade na takmičenju klavirskih dua u Vrnjačkoj Banji 2013. godine.


RAKIĆ DANIJELA je osnovnu i srednju muzičku školu završila u MŠ „Kosta Manojlović” u Zemunu u klasi prof. Darka Uzelca. Kao učenik dobitnik je više priznanja na domaćim festivalima i takmičenjima. Petogodišnje studije harmonike završila je na Ruskoj Akademiji muzike „Gnjesinih” u Moskvi, u klasi prof. V. P. Kuzovljeva. 2012. godine završava i master studije na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu, odbranivši temu „Formiranje muzičke kulture u uslovima novih medija”. Pedagošku delatnost započinje 1994. god. u MŠ „Stanislav Binički” u Beogradu. Od 2001.god. radi u MŠ „Kosta Manojlović” u Zemunu. Osim u matičnoj školi bila je angažovana u muzičkim školama u Šapcu, Smederevskoj. Palanci i Valjevu. Od 2005. angažovana je i na „Akademiji lepih umetnosti” u Beogradu. Od akademske 2009. godine radi na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u univerzitetskom nastavničkom zvanju docenta. Na predlog Ministarstva prosvete, zajedno sa kolegom dr Rakić Zoranom radila je na izradi Nastavnog plana i programa za srednju školu (1996. god.).

Učenici i studenti D. Rakić nastupaju na brojnim koncertima u Beogradu („Madlenijanum”, „Ruski dom”, „Filharmonija”, „Kolarčev narodni univerzitet”, „Biblioteka grada Beograda”, SKC-u, „Dom vazduhoplovstva” - Zemun, RTS-u, ...), muzičkim školama Beograda, Srbije, Republike Srpske i u Evropi (Slovenija, Rusija, Bugarska, Litvanija, Crna Gora, Hrvatska, Italija).

Ostvareni su i značajni rezultati na mnogim takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu - „Nade, talenti i majstori”- Albena ,Bugarska; 57. Svetski trofej - Samara, Rusija; 58. Svetski trofej – Istočno Sarajevo, RepublikaSrpska; 61. Svetski kup harmonike - Glazgov, VelikaBritanija; Takmičenje u Moravskim Toplicama – Slovenija;  Republičko takmičenje (Beograd, Kragujevac); „Dani harmonike”- Smederevo; „Međunarodni festival harmonike”- Novi Kneževac; „Zvezdane staze”- Kragujevac; SIWA – Beograd; „Mladi harmonikaš”- Lazarevac; „Meh-fest-Beograd”; takmičenja u Loznici, Ubu, Aranđelovcu, „Akordeon art” u Istočnom Sarajevu, „Ascoltate” Kaunas, Litvanija, 65.Svetski kup, Spoleto, Italija, festivali MŠ Srbije... Osvojeno je 143 nagrade u različitim kategorijama, od čega 16 specijalnih. Diplomirani srednjoškolci uspešno nastavljaju svoje školovanje na akademijama u zemlji i inostranstvu.

Danijela Rakić bila je angažovana i kao član žirija na takmičenjima u Srbiji (Loznica, Smederevo, Beograd, Lazarevac, Republičko takmičenje - Kragujevac), Grčkoj (Paralija), Makedoniji (Ohrid), Republici Srpskoj (Istočno Sarajevo), Litvaniji (Kaunas) i Letoniji (Daugavpils).

Četiri godine za redom (2006., 2007., 2008. i 2009. god.) je dobitnik nagrade „Kosta Manojlović” MŠ iz Zemuna za postignute pedagoške rezultate u radu sa učenicima. Na 1. Internacionalnom festivalu „Akordeon art” 2010.god. - Istočno Sarajevo, proglašena je za najuspešnijeg nastavnika. Četiri godine za redom (2010.,2011., 2012. i 2013.god.) dobitnik je priznanja Dekana Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu za promovisanje akademije i postignute rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U Kaunasu, Litvanija, (2012. god.) dobila je priznanje „Ascoltate” za postignute profesionalne rezultate. U Daugavpilsu, Letonija, (2013.god.) dobila je priznanje „Naujene”.

2008.godine izabrana je za predsednika „Beogradske sekcije harmonikaša”. Rukovodi beogradskom i regionalnim sekcijama. Član je stručnog i organizacionog odbora, Internacionalnog festivala „Akordeon art” u Istočnom Sarajevu, Republika Srpska. Učestvovala je u radu Generalne ansamblije na zimskim i letnjim  kongresima Svetske konfederacije akordeonista (Velika Britanija, Kina, Italija i BiH). Angažovana je kao predavač na mnogim seminarima u zemlji (Svilajnac, Banja Koviljača, Divčibare) i inostranstvu (Rusija i Ukrajina). D. Rakić je nastupila i na Međunarodnim koferencijama u Rusiji (Belgorod, tema: Sistem muzičkog obrazovanje u Srbiji) i u Ukrajini (Lugansk, tema: Obrazovanje darovite dece u Srbiji). Realizator je akreditovanog seminara autora mr S. Ivanović (Primena savremene literature u nastavi solfeđa). Zajedno sa mr V. Dutinom održala je u Rusiji predavanje Srpsko narodno pevanje. Član je asocijacije „Novi zvuk” koja se bavi negovanjem akademske muzike. Potpredsednik je udruženja ”Beogradski konzervatorijum”.


Fotografije sa koncerta:

Vece-harmonike-1.JPGVece-harmonike-2.JPGVece-harmonike-Poster.jpg

(foto: S. Jezdimirović)