• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Promocija školskog časopisa - četvrtak, 21. 9. 2023. u 19.00 časova

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

Koncert: JAZZ, FUNK, LATINO
Saksofonista - monohrom
4. aprila 2014. godine održan je koncert

JAZZ, FUNK, LATINO

nastupili su:

Aleksandar Stajić - saksofon
Uroš Spasojević – kontrabas
Branko Popović – bubanj
Boris Novaković - klavir

Na programu su bile kompozicije:

Mo better blues 
Timeline
Stella by starlight
Tenor madness
Caravan
Mr. P.C.
Recorda me
Autumn leaves


Aleksandar Stajić - saksofon
Posle osnovnog osmogodišnjeg obrazovanja završio srednju ekonomsku skolu i jedno vreme posle toga studirao ekonomske nauke.
Sprovodeći u delo svoju dečačku želju da postane solista i profesor na instrumentu saksofon, napušta ekonomski fakultet i upisuje muzičku akademiju u Zagrebu (Croatia), u klasi prof. Josipa Nohte i asistenta Dragana Sremeca. Jedno vreme sarađivao sa asistentom Goranom Mercepom.
Studije saksofona nastavlja na International conservatoir de Musik a Paris (France), kod prof. Andre Gidoni i u isto vreme pohađa nastavu kod prof. Claude Delangle.
Nastavak studija sprovodi na univerzitetu umetnosti u Grazu (Austria) kod prof. Peter Straub koji o njemu piše sledeću preporuku: „Gospodin Aleksandar Stajić studira od Oktobra 1994 na visokoj školi za muziku i pozorišnu umetnost u Graz-u instrument saksofon. Za ovo vreme potvrdio se kao izrazit solista velikog talenta i neuobičajeno muzikalan. Takođe u radu sa mlađim studentima pokazuje talenat i oduševljenje pri pedagoškom radu. Prvu diplomu je položio sa izuzetnim uspehom što pokazuje da studije saksofona shvata vrlo ozbiljno. Kao izraženog umetnika sa stvaralačkim talentom mogu gospodina Stajića najbolje preporučiti.”
Polovinom januara 2001. magistrira na univerzitetu umetnosti u Gracu   (Austrija) i postaje prvi magistar saksofona u istoriji srpskog naroda.
Aleksandar Stajić je u svojoj karijeri nastupao sa mnogim orkestrima klasicnog Jazz, Latino i ostalih muzičkih žanrova. Izmedju ostalih snimao je i nastupao sa Beogradskom Filharmonijom, simfonijskim orkestrom RTS, Filharmonijom nacija (Nemačka), GVB Big Band i sa mnogim duvačkim orkestrima na prostorima Austrije, Slovenije, Hrvatske, Nemačke i Srbije. Između ostalog nastupao i vodio pojedine Jazz bendove i duvačke orkestre gde se potvrdio i kao dirigent.
Pedagoškim radom počeo da se bavi još u toku studiranja saksofona što se iz priložene preporuke vidi i dalje radio u pojedinim muzičkim školama u Austriji gde je pored saksofona predavao i klarinet, flautu i blok flautu. Truba kao instrument mu takodje nije strana i pored toga kao bubnjar nastupao je sa pojedinim Rock i Jazz sastavima. U jednom trenutku odsvirao je zanimljiv Walkig bass na kontrabasu.
Želja da u svom rodnom gradu Valjevu nešto kvalitetno uradi i doprinese vraća ga 2006. g. iz Austrije u Srbiju. U muzičkoj skoli „Živorad Grbić”, formira prvu klasu saksofona a predaje i kamernu muziku. Trenutno radi na formiranju gradskog orkestra u svom gradu.


Branko Popović - bubnjevi
Rođen je 1981. godine u Valjevu. Od ranog detinjstva pokazao je strast ka muzici i sviranju bubnjeva. Njegova izvođačka karijera počinje već u osnovnoj školi uz domaću i stranu pop i rok muziku. Godine 1998. počinje dugogodisnju saradnju sa renomiranim profesorom Fakulteta muzčke umetnosti Miroslavom Karlovićem.
Od 2004. do 2007. godine Branko je svirao u The Belgrade Dixieland Orchestra, sa kojim je snimio tri CD-a:
- Moon over Bourbon Street
- Jazz Museum
- What a Dixie We Have In Gospel. 
Sa Dimitrijem Vasiljevićem 2005. godine osniva jazz/fusion bend „Neo Instinct” a 2006. u Dablinu polaže audiciju za Berklee College of Music. Godine 2007. odlazi na studije u Boston.
Na Berkliju je sticao muzička iskustva od najboljih profesora današnjice, a neki od njih su: Kim Plainfield, Jon Hazilla, Yoron Israel, Ralph Peterson, Kenwood Dennard, Dave Dicenso, Jamey Haddad, Mark Walker, Berthram Lehmann, Skip Hadden, Steve Wilkes, Mike Mangini, Casey Scheuerell, Dave Weigert, Eguie Castrillo, Mike Ringquist, Richard Flanagan, Dean Anderson, Jackie Santos, Rod Morgenstein, Terry Lyne Carrington, Bob Kaufman, Joe Galeota, Marko Đorđević… Tokom studija na Berkli koledžu, Branko je kreirao svoj sopstveni stil sviranja, kombinujući balkanske neparne ritmove i time stvarajući veoma složene ritmičke strukture kao što su 17/8, 27/8, 29/8, 33/8...
Na Berkli koledžu u martu 2010. odlukom dekana, šefa odseka i profesora, Branko dobija najprestižniju nagradu na Odseku za bubnjeve „Avedis Zildjian Award”. Diplomirao je u avgustu 2013.

Uroš Spasojević - kontrabas
Rođen 1985. godine u Valjevu. Školovao se za violinu da bi od 15. godine počeo da svira kontrabas. Učenik Branka Markovića, kontrabasiste Big benda RTS.
Bavi se pisanjem i proučavanjem jazz muzike od svoje 14 godine. 2004. godine piše esej „Kontrabas u džezu od Blanton-a do McBride-a” koji predstavlja analizu evolucije kontrabasa u džez muzici.
Najveći uticaj na njegovo sviranje su imali Paul Chambers, Scott LaFarro, Christian McBride i John Patitucci.

Boris Novaković- klavir
Rođen 1982. godine u Valjevu. Sa 10 godina počinje da svira klavir. Pohađao je časove jazz klavira kod Vasila Hadžimanova. Najveći uticaj na njegov rad imaju: Kenny Kirkland, Mulgrew Miller, Chick Corea, McCoy Tyner i Gonzalo Rubalcaba.