• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Promocija školskog časopisa - četvrtak, 21. 9. 2023. u 19.00 časova

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

Koncert: Kristina Stepanović - klavir, Anita Petrović - harmonika
Koncert: Kristina Stepanović - klavir, Anita Petrović - harmonika
12. februara 2015. godine
održan je koncert

Kristina Stepanović  - klavir
Anita Petrović - harmonika

Na programu su bila dela
Skrjabina, Rahmanjinova, Lista,
Zolotarjova, Galijana, Semjonova
i Pjacole


Kristina Stepanović je rođena 1995. godine u Valjevu. Muzičku školu „Živorad Grbić” upisala je sa 6 godina u klasi Desanke Trifković gde je završila I i II razred. Treći razred pohađa u klasi Bosiljke Stričević, a IV, V, VI, I i II razred SMŠ u klasi prof. Milanke Mišević, III u klasi prof. Milene Stepanović a IV razred u klasi mr Ivana Rabasovića.
    Osnovnu muzičku školu je završila sa odličnim uspehom i upisuje srednju muzičku školu - klavirski odsek, kao prva na rang listi. Uspešno završava I razred, a uporedo i dva završna razreda osnovne škole.
    Tokom srednje škole, zahvaljujući osvojenim nagradama na republičkim i međunarodnim takmičenjima, bila je stipendista Fondacije za talentovane učenike i studente grada Valjeva, a za izuzetan uspeh postignut u 2009. godini, Ministarstvo omladine i sporta, dodeljuje joj nagradu “Dositeja”, Fonda za mlade talente Republike Srbije, da unapredi svoje izuzetne sposobnosti.
    Nastupala je u reprezentaciji škole i u okviru tematskih koncerata „Radionice za klavirsku muziku” prof. Milanke Mišević u Valjevu i Beogradu: Zadužbina Ilije Kolarca, Dom kulture Studentski grad, Umetnički paviljon „Cvijeta Zuzorić”, Legat Josipa Slavenskog i više puta na Susretima muzičkih škola Srbije u MŠ „Josip Slavenski”, u Guarneriusu, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, Ruskom domu, SK-u i Galeriji Kulturnog centra Beograda. U okviru Tešnarskih večeri 2014. godine održala je koncert klasične i tango muzike u sali Valjevske gimnazije.
    U julu 2010. godine je u Nemačkoj, uz studente FMU Beograda i AU Novi Sad, nastupala na dva uspešna koncerta zajedno sa našim čuvenim violinistom Sretenom Krstićem.
    Na republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojila 7 prvih, 9 drugih, i 4 treće nagrade.Uspešno je održala 7 solističkih koncerata.
    Upisuje MA u Istočnom Sarajevu, instrumentalni odsek – klavir, kao prva na rang listi. Trenutno je student III godine u klasi prof. Zorana Jančića.
    Tokom akademskog obrazovanja, pohađala je neke od brojnih master klasova istaknutih umetnika.
   

Anita Petrović, rođena je 1990. god. u Valjevu. Osnovnu muzičku školu upisuje (1999.) u Valjevu u klasi dr Zorana Rakića po čijoj preporuci ubzrava školovanje u osnovnoj školi radi kvalitetnijeg napredovanja u muzičkoj. Srednju muzičku školu završava u istoj klasi.
    Svoj prvi solistički, ujedno diplomski koncert, održala je u MŠ u Valjevu gde diplomira sa odličnim uspehom i biva proglašena najuspešnijim učenikom škole (2008.).
    Upisuje MA u Istočnom Sarajevu, kao prva na rang listi i četiri godine kasnije (2012.) Master studije, na istoj akademiji.
    Učestvovala je na seminaru kod akademika Vladimira Besfamiljinova koji je bio izuzetno zadovoljan njenom interpretacijom. Prisustvovala je i seminarima eminentnih pedagoga i kompozitora u svetu harmonike: J. Derbena, P. Makonena, V. Zubickog, V. Semjonova, J. Jastrebova....
    Učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima i koncertima širom Srbije, BIH, Hrvatske i Slovenije...
    Osvojila je preko 40 nagrada u zemlji i inostranstvu, od kojih je 35 prvih nagrada i pobeda, 3 druge nagrade, 5. mesto u Kastelfidardu 2001. godine u Italiji i 10. mesto na Svetskom kupu u Italiji 2012. godine.
    U novembru 2013. godine uspešno brani Master rad sa ocenom 10 i stiče zvanje – MAGISTAR HARMONIKE.
U okviru Tešnarskih večeri 2014. godine održala je koncert klasične i tango muzike u sali Valjevske gimnazije sa Kristinom Stepanović (klavir) I Aleksandrom Nikolićem (harmonika).


Fotografije sa koncerta:

Kristina-Stepanovic-Anita-Petrovic-1.JPGKristina-Stepanovic-Anita-Petrovic-2.JPGKristina-Stepanovic-Anita-Petrovic-3.JPGKristina-Stepanovic-Anita-Petrovic-4.JPGKristina-Stepanovic-Anita-Petrovic-5.JPG

(foto: S. Jezdimirović)