• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Rasporedi časova

 • Promocija školskog časopisa - četvrtak, 21. 9. 2023. u 19.00 časova

 • Roditeljski dinar za 2023/24. godinu

Koncert: Muzika u bojama Mocarta
Koncert: Muzika u boji Mocarta
28. februara 2015. godine
u okviru svečanog otvaranja
17. međunarodnih susreta flautista „Tahir Kulenović”

održan je koncert
Muzika u bojama Mocarta

izvođači su bili:
Nevena Nikolić - flauta
i
Gudački kvartet “MISS”

Nevena Nikolić je rođena 1984. godine u Valjevu. Osnovno muzičko obrazovanje stiče u svom rodnom gradu u Muzičkoj skoli „Živorad Grbić“ u kl. prof. Miomira Simonovića i prof. Tahira Kulenovića. Nakon Valjeva nastavlja školovanje u Beogradu u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“ a 2008. godine diplomira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi svog prvog profesora mr Miomira Simonovića.  Za vreme školovanja, kao solista i kao član kamernog ansambla, uspešno učestvuje na republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima na kojima osvaja mnogobrojne nagrade. Usavršava se i pohađa kurseve eminentnih profesora Orel Nikolea, Janoš Balinta, Karedu Silvije, Gavrić Dejana, Kulenović Tahira i Jovanović Ljubiše.

Kao član ansambla flauta na koncertu u Sava Centru, 2003. godine nastupa sa najboljim flautistom današnjice Emanuel Paijem; 2005. učestvuje u izvođenju opere „Boemi“ Đakoma Pučinija u Narodnom pozorištu u Beogradu, a 2007. godine, kao jedan od 300 najboljih studenata Srbije, dobija putovanje po Evropi u trajanju od mesec dana.

Od 2006. godine počinje sa pedagoškim radom u Muzičkoj školi "Vojislav Lale Stefanović" u Užicu, a već od sledeće godine u muzičkoj školi „Živorad Grbić“ u svom rodnom gradu. Njeni đaci nastavljaju sa uspesima i održavaju visok nivo izvođačkih sposobnosti zahvaljujući kojima se Valjevo i danas ističe kao jedno od vodećih flautskih centara Srbije. Za svoj uspeh u radu dobija Specijalno priznanje žirija za izuzetne pedagoške rezultate na 11. Susretima flautista „Tahir Kulenović“ u Valjevu 2009. godine.

Od 2011. godine, sa svojim koleginicama, Aleksandrom Milivojević i Milicom Prodanović, osniva kamerni trio »Amoroso« sa kojim aktivno nastupa u Valjevu kao i drugim gradovima širom Srbije.Gudački kvartet „MISS“ osnovan je u Valjevu 2006. godine. Prvi sastav akademskih muzičara u gradu, čine profesorke Srednje muzičke škole „ Živorad Grbić“:
mr  Suzana Radovanović - Perić  - prva violina
mr  Snežana Stevanović – druga violina
Verica Jakovljević, prof.  –  viola
Irina Vasiljević - Damljanović, prof.  – violončelo

Nastao sa  željom da pokrene valjevsku umetničku muzičku scenu, kvartet  je već na samom početku svog postojanja na kulturnoj sceni Srbije, od strane umetničke kritike i publike ocenjen kao sastav visokog akademskog nivoa sa  prepoznatljivim, izuzetno temaperamentnim stilom kamernog muziciranja i uvek svežom, kreativnom koncepcijom interpretacije muzike pisane za gudački kvartet.

Gudački kvartet „MISS“  je već punih osam godina  aktivno prisutan u kulturnom životu Valjeva i Srbije.  Do sada je održao preko sto  koncerata i nastupao u svim značajnijim salama Beograda, Novog Sada  i drugih gradova Srbije (galerija SANU, Kolarčev Narodni univerzitet, SKC, Novosadska sinagoga ... ).

Kvartet je nagrađen nagradom grada Valjeva za oblast umetnosti u martu 2010. godine  i nagradom valjevskog nedeljnika ,,NAPRED’’ kao najznačajniji  kulturni dogadjaj Valjevu  u 2006. godini.

Pored nastupa u zemlji kvartet MISS  je ostvario i koncerte u inostranstvu (Nemačka 2009., Slovenija 2013., 2014. godina). Od 2009. godine najpre u saradnji sa Kulturno prosvetnom zajednicom a onda i sa Centrom za kulturu, kvartet  svakog  8. januara realizuje Božićni koncert u  Centru za kulturu i na taj način neguje jednu lepu kulturnu tradiciju u Valjevu.

Od  2010. godine svake jeseni  u saradnji sa Narodnim muzejom Valjevo  a pod pokroviteljstvom Grada Valjeva, gudački kvartet realizuje koncertnu sezonu po kojoj je prepoznatljiv  u umetničkom životu zemlje.

Pored aktivnog rada u kvartetu,  članice ovog sastava su inicijatori formiranja kamernog gudačkog orkestra ,,Feniks’’ koji je nastao 2010. godine i  do sada ostvario nekoliko  zapaženih nastupa.