• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Detaljni raspored nastupa

 • Od 16. do 23. maja 2024.

 • Takmičarska knjižica (PDF)

 • Generalni raspored

OBELEŽEN DAN PLANETE ZEMLJE
Danas je obeležen 22. april, međunarodni Dan planete Zemlje, koji je uspostavljen pre 45 godina! Ovaj značajan datum obeležava se kako bi svetska populacija postal svesna svoje odgovornosti prema planeti na kojoj živi, jer rezervnu nemamo!
“Neka budu samo mirni i veseli Dani Zemlje u budućnosti za naš lepi vasionski brod zvan Zemlja,koji nastavlja da se okreće i kruži u hladnoj vasioni sa njegovim toplim i lomljivim tovarom vedrog života.” - rekao je 1971. godine U Tant, tadašnji Sekretar Ujedinjenih nacija, Njegova rečenica se uzima kao vodilja za sve buduće generacije koje treba da brinu o ekološkim problemima sa kojima se suočava Zemlja, kao i o njihovoj prevenciji.
 

“Sve boje planete moje” naziv je likovne izložbe valjevskih mališana, koji su se prethodno prijavili na likovni konkurs. U holu Centra za kulturu, gde mogu da se pogledaju svi radovi učesnika konkursa, dodeljene su nagrade za najbolje male umetnike. Učenik 2.razreda Prve osnovne škole Mario Soldatović proglašen je najboljim, dok su drugo i treće mesto pripali šestogodišnjem Luki Pantiću iz obdaništa “Pčelica” i Đorđu Ikoniću, učeniku 4. razreda O.Š. iz Dračića.

foto

Paralelno sa likovnim, raspisan je bio i literarni konkurs za naše najmlađe sugrađane. Sve 3 nagrade otišle su u ruke učenica O.Š. Milovan Glišić: Lani Aćimović, Nataši Ostojići Petri Nemeshajmer. Dok je rad Davida Lukića, učenika 1.razreda O.Š. iz Valjevske kamenice nagrađen za originalnost. Štamparija “Una”, kao sponsor ovog kuturnog događaja, za najbolje proglašene mlade umetnike i pisce, obezbedila je vaučere.
Vila Cveta, čuvar šumskog sveta i devojčica Ružica Aljkavica, koja inače uopšte ne mari za ekologiju, pokazale su deci gradaValjeva zašto je bitno da se čuva priroda, kao i u čemu se ogleda čarolija čarobnog cveta. Predstava “Cvet koji će spasiti svet”, izvedena je na sceni Centra za kulturu, kroz dramsku igru Angeline Lukići i Katarine Vićentijević, i uz malo čarolije, podseća zašto je važno voleti i čuvati našu planet Zemlju.
Koncertom učenika muzičke škole Živorad Grbić, u cveću i divnom ambijentu Poljoprivredne škole Valjevo, nastavljeno je obeležavanje “zelenog” dana.

foto
Foto: Dragan Krunić

“Ovo je dan u kome smo slavili prirodu, dan u kome smo se okrenuli njenoj apsolutnoj veličini i moći. Dan u kom smo se podsetili da čovek nije vladar sveta, već samo delić u kosmičkoj ravnoteži i da je naša snaga, ne simbol naše moći, već dokaz da smo istinski jaki samo u neraskidivoj vezi sa prirodom. Muzička škola i Poljoprivredna škola žive prirodu. Jedni kroz svakodnevno posvećivanje i negovanje svih njenih plodova, drugi kroz prepoznavanje njenih boja i njihovih oživljavanja u paleti muzičkih tonova” poručila je mr Suzana Radovanović Perić, direktor SMŠ “Živorad Grbić”, pred današnji koncert.
foto


Dan planete Zemlje je ove godine u Valjevu obeležen radno i paradno u okviru velike akcije "Prolećnog raspremanja grada" koja se realizuje tokom aprila i maja meseca, a koju sprovodi Grad Valjevo, sa lokalnim javnim preduzećima, institucijama, privatnim firmama i udruženjima građana.

Ostaje samo nada da se zaštite životne sredine nećemo setiti sledeći put, dogodine, u isto vreme.

M.P.M
D.P.