• ODSEK KLAVIRA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GITARE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK DUVAČA I SOLO PEVANJA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GUDAČA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu gudačkog orkestra...

 • ODSEK HARMONIKE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu orkestra harmonika...

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu hora OMŠ,
  - izveštaj o radu hora SMŠ...

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Raspored ispita VANREDNIH učenika u junskom ispitnom roku

 • Upis u Osnovnu muzičku školu

 • Upis u Srednju muzičku školu

Koncert: NS Guitar Quartet

  NS Guitar Quartet
U subotu, 8. decembra 2018. godine
u 20.00 časova,
u Velikoj sali Muzičke škole
u okviru X valjevskog gitarskog takmičenja „VArt 2018”
a uz pomoć prijatelja iz firmi
VEGA” i „Metalprom

održaće koncert:
NS Guitar quartet

U kvartetu nastupaju:
Zoran Krajišnik, Petar Popović,
Stevan Jović, Luka Jezdić


Na programu su dela: Jorka, Bokerinija, Bizea, Belinatija, Ramireza i Bogdanovića.

Sa samo 16 godina Zoran Krajišnik (Sarajevo, 1968), gitarista, snimio je svoju prvu samostalnu LP ploču za sarajevski „Diskoton“. Prve poduke iz gitare dobio je u Sarajevu. Diplomirao je i završio magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (klasa prof. V. Ogrizović). Pohađao je majstorske kurseve kod čuvenih pedagoga i umetnika kao što su R. Aussel, C. Cotziolis, D. Russell, L. Zea i M. de Santi. Od 1996-1998. godine bio je student prestižne Solist-klase prof. L. Triera na Royal Danish Music Conservatory u Kopenhagenu (Danska).
Dobitnik je nagrada na brojnim takmičenjima i festivalima: Internacionalno gitarsko takmičenje Volos (Grčka, 1981, 1986, 1988), Rekanati (Italija, 1982, 1983, 1984), specijalne nagrade za najuspešnijeg učesnika Medjunarodnog takmičenja u Livornu (Italija, 1984), zatim druge nagrade na takmičenju M. Giuliani u Bariju (Italija, 1990), i druge nagrade (prva nije dodeljena) na takmičenju F. Sor u Rimu (Italija, 1995).
Nastupao je kao solista ili sa simfonijskim orkestrima širom zemlje i sveta (Rusija, Češka, Nemačka, Francuska, Danska, Engleska, SAD, Rumunija, Madzarska, BiH, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija). Veliki broj solističkih i koncerata u kamernim formacijama održao je na čuvenim festivalima kao što su Guitar Art Festival u Beogradu (2006, 2009, 2015), KotorArt (Crna Gora), NOMUS, Sarajevska zima itd.
Snimio je CD u produkciji Swiss Record Company, CD Alba del Dia sa flautistkinjom Laurom Levai Aksin, solistički CD Horizonti i CD Ben ritmato e deciso sa klarinetistom Aleksandrom Tasićem sa kojim svira u duu od 2007. godine..
Zoran Krajišnik je redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Banja Luci. Pokretač je GuitarFesta u Banja Luci. Jedan je od osnivača Asocijacije gitarista Srbije.
Od 2012. do 2015. godine je vršio dužnost dekana Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Petar Popović rođen je u Bijeljini (BiH) 1980 godine. Osnovne i master studije završio je u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Krajišnika. Dobitnik je nagrada na takmičenjima gitare kao što su Petar Konjović u Beogradu, Republičko takmičenje u Beogradu i Međunarodni festival gitare u Subotici.
Radio je u Osnovnoj muzičkoj školi Josip Slavenski u Novom Sadu, gde je sa svojim učenicima osvojio više prvih i laureat nagrada na Pokrajinskim i Republičkim takmičenjima.Od 2008. godine radi u svojstvu saradnika u nastavi a zatim i kao stručni saradnik na predmetu gitara. Od tog perioda vodi orkestar gitara Akademije umetnosti u Novom Sadu sa kojim je ostvario niz nastupa širom Vojvodine.
Pohađao je seminare kod eminentnih profesora kod nas i u regionu: Marko Tamajo, Anijelo Deziderio, Kostas Kociolis, Srđan Tošić, Suzan Prieti, Tomas Oferman, Istvan Remer i drugi. Redovan je član žirija na gitarističkim takmičenjima u okviru kojih je održao niz seminara. Nastupao je kao solo gitarista i u mnogim kamernim sastavima na festivalima i koncertima širom Srbije, sa Novosadskim gitarskim triom na „Vojvođanskom festivalu gitare”, u duu sa gitaristom Denisom Palošem na festivalu kamerne muzike „Tisin Cvet”, u duu sa violončelistom Markom Miletićem i drugim kamernim sastavima. Ostvaruje i saradnju sa vokalno instrumentalnim sastavom „Orfelin”, „Camerata academica”, horom „Sveti Stefan Dečanski”, gde nastupa kao solista u više projekata. Radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Stevan Jović rođen je u Šapcu 1986. godine, gde je završio osnovnu i srednju Muzičku školu „Mihailo Vukdragović” u klasi Marka Erdevičkog i Nenada Kondića. Stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije, Stevan je osnovne studije završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Krajišnika. Po završetku osnovnih studija proglašen je za najuspešnijeg studenta departmana Muzičke umetnosti, i dobija nagradu švajcarske fondacije „Mali Princ”. Nakon diplomiranja 2009. godine, Stevan odlazi na postdiplomske studije Fakulteta muzičke umetnosti Džekobs u Americi. Godine 2012. Stevan završava master i specijalističke studije u klasi maestra Ernesta Bitetija.
Tokom školovanja osvojio je brojne nagrade na Republičkim i Međunarodnim takmičenjima gitare među kojima su najznačajnije: I nagrada u studentskoj kategoriji na Međunarodnom takmičenju „Indianapolis Matinee Musicale”, (SAD, 2010); I nagrada u kategoriji bez starosnih granica na Međunarodnom takmičenju „Festival ille de Re”, (Francuska, 2009) i III nagrada u kategoriji do 35 godina naMeđunarodnom takmičenju „Guitar Art Festival in Belgrade”, (Srbija, 2008).
Stevan često koncertira širom Srbije i Sjedinjenih država, kao solista i u duu sa suprugom Evitom Jović. Takođe, najnoviji kamerni projekat uključuje saradnju sa profesorom Akademije umetnosti u Novom Sadu, violinistom Robertom Lakatošem.
Od 2013. godine radi kao profesor gitare u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović” u Šapcu.
Godine 2017, objavljena je knjiga, istorija gitare Gitara kroz vekove, čiji su autori Evita i Stevan Jović. Izdavač knjige je Asocijacija gitarista Vojvodine, koizdavač Akademija umetnosti u Novom Sadu.

Luka Jezdić rođen je u Valjevu 1992. godine, gde upisuje i završava osnovnu i srednju školu u klasi prof. Dragana Nikolića. Godine 2010. dobija stipendiju Holandske ambasade. Godine 2011. upisuje Akademiju Umetnosti u Novom Sadu na odseku gitare u klasi prof. Zorana Krajišnika.
Za vreme školovanja u Novom Sadu nastupa na raznim festivalima, promocijama u Gradskoj kući i Rektoratu itd. Usavršava se na masterklasovima kod eminentnih profesora: Zoran Dukić, Goran Solšer, Hubert Keel, Johanes Miler.
Školske 2013-2014. godine, osvaja 3 prve nagrade na Republičkim takmičenjima. Najveći uspeh prepoznaje se u I nagradi na takmičenju „Gitar Art Festival” u Beogradu u kategoriji kamerne muzike, pri čemu kao pobednik osvaja koncert sa svojim sastavom na „Gitar Art Festival”-u 2015. godine. Godine 2015. upisuje master studije u Beogradu u klasi prof. Srdjana Tošića..
Trenutno radi kao nastavnik gitare u muzičkoj školi „Živorad Grbić” u Valjevu.

Realizaciju koncerta omogućili su prijatelji valjevske muzičke škole, firme „VEGA” i „Metalprom”.

Dobro došli!