• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Uputstvo za učenike tokom boravka u školi za vreme pandemije COVID-19 (.pdf)

 • Uputstvo o primeni mera za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti u MŠ „Živorad Grbić” Valjevo (.pdf)

 • Prijemni ispit za upis u Pripremni razred u IO Mionica, utorak, 22. 9. 2020. u 17.00 časova

 • Rasporedi časova u školskoj 2020/21. godini

 • Stručna uputstva Ministarstva prosvete o organizovanju i ostvarivanju nastave u 2020/21.

 • Konkurs za dodelu stipendija učenicima romske nacionalnosti upisanih u srednje škole za školsku 2020/2021. godinu (rok za prijavljivanje: od 14. do 30. septembra 2020.)

Koncert: Trio AURA

  Trio AURA
U četvrtak, 21. februara 2019. godine
u 20.00 časova,
u Velikoj sali Muzičke škole
na svečanom otvaranju 21. Susreta flautista

održaće koncert:
Trio AURA (Makedonija)
Strašo Temkov - flauta,
Ana Gaceva - klavir,
Marjan Miloševski - fagot

Na programu su dela:
Lefevra, Jansa, Dimuševskog i Pjacole
TRIO AURA čine istaknuti makedonski umetnici, flautista Strašo Temkov, pijanistkinja Ana Gaceva i fagotista Marjan Miloševski. Osim bogate izvođačke karijere, angažovani su i kao profesori na Fakultetu za muzičku umetnost u Skoplju. Realizovali su mnogobrojne koncerte kao solisti i kao kamerni muzičari u SAD, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Engleskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Srbiji, pa i u Aziji i Africi. Nesumnjivo se ubrajaju u najbolje i najaktivnije muzičke umetnike Makedonije o čemu govore i brojne kritike. U ovom sastavu su ostvarili dugogodišnju bogatu koncertnu aktivnost, izvodeći dela svih muzičkih epoha i stilova. Trio često promoviše dela makedonskih kompozitora napisanih baš za ovaj sastav. Njihovo izvođenje karakteriše izrazita ekspresivnost, muzička simbioza i kompaktnost zvuka i izraza.

STRAŠO TEMKOV je jedan od najuspešnijih makedonskih umetnika svoje generacije. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju a magistrirao na muzičkoj akademiji „Pančo Vladigerov” u Sofiji, Bugarska. Tokom studija je sarađivao sa eminentnim evropskim i svetskim umetnicima i pedagozima, što je rezultiralo brojnim nagradama na republičkim i saveznim takmičenjima mladih umetnika bivše SFRJ. Od 1991. je angažovak kao solo flautista Makedonske filharmonije.
Talenat i želja za umetničkom realizacijom ga je dovela na koncertne podijume kao solistu sa velikim brojem orkestara: Makedonska filharmonija, Francusko-američki kamerni orkestar, Kamerni orkestar makedonske filharmonije, kamerni orkestar „Amorozo”. Održava koncerte kao solista, i kao član Makedonskog duvačkog kvinteta i mnogih drugih kamernih sastava. Nastupa na mnogobrojnim festivalima u zemlji i i inostranstvu: „Ohridsko leto”, „Jesenje muzičke svečanosti”, „Skopsko leto”, „Dani makedonske muzike”, „Heraklijske večeri”, „Art Apolonija” – Sofija (Bugarska), „NIMUS” i „LEDAMUS” – Srbija, „Espresivo” – Cetinje, „Barski ljetopis” i Međunarodni dani kamerne muzike – Nikšić – Crna Gora, zatim Hrvatska, Italija, Francuska, Engleska, SAD. Jedan je od retkih makedonskih umetnika koji je kastupao u prestižnom „Karnegi holu” u Njujorku.
Repertoar Straše Temkova obuhvata dela od baroka do savremene muzike. Izrazita je njegova težnja za promovisanjem savremenog domaćeg i stranog stvaralaštva za flautu. Izdao je dva CD-a ca pijanistkinjom Marijom Vrškovom. Njegova posvećena pedagoška delatnost kao redovnog profesora flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju se ogleda kroz prestižne rezultate studenata na takmičenjima, kao i nastupe na solističkim resitalima i koncertima sa orkestrima.
Temkov je osnivač kvarteta flauta „Aulos”. Redovno uzima učešće u radu žirija na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Umetnik je upečatljivog stila i izraza.

ANA GACEVA radi kao redovni profesor klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju. Diplomirala je i magistrirala klavir na FMU u Skoplju, kao najbolji student u generaciji sa priznanjem cum laude y klasi profesora S. Slejanska. Paralelno je diplomirala i magistrirala klavir i kamernu muziku na svetski renomiranoj muzičkoj akademiji ECOLE Normale Supperieure de Paris Alfred Cortot y klasi profesora R. Jasa i Š. Debuši, kao dobitnik najviše diplome klavirskog koncertnog izvođača. Doktorsku disertaciju iz klavirske interpretacije je odbranila pod mentorstvom profesora Emeritus S. Janga sa Triniti Koledža u Londonu i profesora D. Bužarovskog sa FMU u Skoplju. Iste godine, Gaceva izdaje knjigu „Pijanistička tehnika u koncertima kompozitora-izvođača svetske muzičke scene”. Put usavršavanja je vodi na svetski poznatu „Mocarteum Akademiju” koju je završila u klasi profesora Del Vinj, kao njen najmlađi učesnik i stipendista. 2005 godine, kao dobitnik Tempus Granta (u okvirima TEMPUS projekta EU) boravila je na Triniti Koledžu u Londonu.
Ana Gaceva se izdvaja kao jedna od najaktivnijih i najuspešnijih solista u svojoj zemlji. Sarađivala je sa vrsnim pijanistima i pedagozima, kao što su Monik Dešose, Žan Klod Pentije, Milena Molova, Aleksandar Štarkman, Ženi 3aharieva itd. Dobitnik je više visokih državnih i međunarodnih nagrada i realizovala je brojne koncertne nastupe. Po pozivu uglednih sala i institucija Gacieva je koncertirala u Njijorku, Parizu, Beču, Salzburgu, Minsku, Kievu, Drezdenu, Sofiji, Bukureštu, Ljubljani, Zagrebu, Plovdivu, Beogradu, Portorožu, Baru, Cetinju, Logatecu itd. Ana Gaceva je čect solista Makedonske filharmonije, Omladinskog internacionalnog kamernog orkestra, Orkestra za savremenu muziku „Sveta Sofija”, Ruskog akademskog kamernog orkestra, Bitolskog kamernog orkestra.
Gostovala je na renomiranim međunarodnim festivalima: Ohridsko leto, Minsko proleće, Les concerts de Midi&Demi, Kievski muzički festival, Meridian Festival Bucharest, 3agrebački letnji festival, Piranske muzičke večeri, festival Barski ljetopis, Festival Ekpresivo – Cetinje, Dani makedonske muzike, Štipsko leto, Makarski letnji festival, Letnji festival u Omišu, Ljubljanski kompozitorski forum, Hvarske letnje svečanosti itd.
Realizovala je brojne snimke za makedonsku Televiziju, kao i snimke za Radio Skoplje, Radio i televiziju Zagreb, Radio Ljubljanu. Po pozivu održala je brojne seminare i bila član žirija i takmičenja klavirske interpretacije u svojoj zemlji i van zemlje. Repertoar Ane Gaceve uključuje dela autora svih muzičkih epoha kao i dela makedonskih kompozitora koja aktivno promoviše u zemlji i van zemlje.
2012 godine je dobitnik visoke nagrade „Georgi Božinkov” za najboljeg muzičkog izvođača, koju dodeljuje Savet kompozitora Makedonije.

MARJAN MILOŠEVSKI je diplomirao, a 2003. godine i magistrirao fagot na Fakultetu za muzičku umetnost u Skoplju u klasi profesora P. Trajkovskog. U toku studija je dva puta kao najbolji student nastupao sa Makedonskom filharmonijom.
Profesionalne početke vezuje za kamerni orkestar za modernu muziku „Sveta Sofija” sa kojim nastupa na „Ohridskom letu” i „ Danima makedonske muzike”. Posle majstorske škole u Dubrovniku 2002. godine dobija poziv za saradnju sa orkestrom za novu muziku „Sonemus”. Sa ovim orkestrom je ostvario brojne koncerte na Balkanu i u mnogim evropskim centrima. 2004. je osnovao muzičku radionicu ,,Ad libitum” ca naglaskom na drvenom duvačkom kvartetu i kvartetu fagota.
Aktivan je u više kamernih sastava: Tpio opere, „Kon tempora”, Duvački kvintet Makedonske opere i baleta, Trio „Aura” i dr. Trenutno je prvi fagotista Makedonske opere i baleta i vanredni profesor fagota na Muzičkoj akademiji u Skoplju.
Miloševski je fagotista mlađe generacije koji na svom repertoaru uspešno održava i dela ctapih majstora kao i dela najnovijih pravaca klasične muzike.