• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • I etapa (online) - prijave do 9. maja, II etapa (uživo) - 24. juna 2022.

 • Detaljan raspored nastupa

 • Generalni raspored nastupa

 • Upis u osnovnu muzičku školu

 • Koncert za Dan škole

 • Upis u srednju muzičku školu - raspored prijemnih ispita

Koncert: Mina Aleksić - violina i Jasmina Raković - klavir u Valjevskoj gimnaziji

  Mina Aleksić i Jasmina Raković
U sredu, 19. juna 2019. godine
u 19.00 časova, u Valjevskoj gimnaziji

održaće koncert

Mina Aleksić - violina
i

Jasmina Raković - klavirU sredu, 19. juna u 19.00 časova, violinistkinja Mina Aleksić i pijanistkinja Jasmina Raković održaće koncert u Valjevskoj gimnaziji. Ovaj duo koje čine akademske umetnice, već godinama uspešno sarađuje. Mina i Jasmina se pored koncertiranja uspešno bave i pedagogijom kao profesori u muzičkim školama „Mokranjac” i „Vatroslav Lisinski” u Beogradu.

Na koncertu u Valjevu izvešće dela Baha, Mocarta, Debisija i Sarasatea.

Dobro došli!Mina Aleksić
rođena je u Beogradu. Osnovnu i srednju muzičku školu završila je u Beogradu, u klasi prof. Ljiljane Stepanović. Od 2002. godine pohađa „Interpretativni studio violine” prof. Dejana Mihailovića. Godine 2008. upisala je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Dejana Mihailovića. Osnovne, kao i master studije, završila je u klasi prof. Nikole Aleksića. Specijalističke akademske studije je završila 2016. godine, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Marka Josifoskog. Trenutno je student doktorskih akademskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Tokom školovanja, Mina Aleksić je osvojila niz nagrada na republičkim kao i na međunarodnim takmičenjima. Dobitnik je stipendije grada Beograda, kao i stipendije Fonda za mlade talente. Za izuzetne rezultate postignute u toku studija, dodeljena joj je nagrada Univerziteta u Novom Sadu.
 
Usavršavala se na majstorskim kursevima, kod renomiranih pedagoga, među kojima se mogu izdvojiti Igor Ozim, Mateas Kariolu, Daniel Draganov, Kees Hulsman i Benjamin Bergmann. Održala je niz resitala u Beogradu, kao i u drugim gradovima Srbije, a kao solista, član kamernih sastava i orkestara nastupala je i u Sloveniji, Nemačkoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj, na Kipru.

Učestvovala je u radu internacionalnih orkestara u Nemačkoj (Bayreuth Youth Symphony Orchestra i Deutsch-Skandinvische Jugendphilharmonie), Sloveniji (Maribor international Orchestra) i na Kipru (Cyprus Youth Symphony Orchestra). Od 2011. godine, Mina Aleksić je član kamernog orkestra „Camerata Academica„ u Novom Sadu.

Godine 2014. biva angažovana kao asistent prof. Dejana Mihailovića, u okviru „Interpretativnog studija violine”. Trenutno je zaposlena u Mučkoj školi „Vatroslav Lisinski”, na mestu profesora violine.


Jasmina Raković
je rođena 1988. godine u Beogradu, gde je završila nižu muzičku školu „Stanislav Binički” u klasi prof. Snežane Kotrošan i srednju muzičku školu „Mokranjac” u klasama prof. Aleksandre Striković i Ivane Tanasković. Od 2007. godine studira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nataše Mitrović, kod koje završava osnovne i master studije. Nakon toga, od 2012 do 2014, nastavlja školovanje u Holandiji u klasi profesora Franka van de Laar-a na konzervatorijumu u Amsterdamu. 2017. godine završava specijalističke studije na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Ninoslava Živkovića.

Nastupala je kao solista, kamerni muzičar i klavirski saradnik u svim značajnim salama u Beogradu, širom Srbije, kao i u gradovima širom Evrope (Amsterdam, Minhen, Barselona, Prag, Milano, Rim). Usavršavala  se na majstorskim kursevima kod značajnih pijanista i pedagoga kao što su Dmitri Baškirov, Hakon Austbo, Dmitri Aleksejev, Feliks Gotlib, Tamaš Ungar, Majkl Lesli i Vladimir Stojnić, zahvaljujući kome učestvuje u ciklusu koncerata „Odabrani za odabrane”.

Redovno nastupa na festivalima kao što su Sona Mollet u Španiji, Piano Summer u Vranju, Piano City u Novom Sadu, Piano Fest u Subotici i td. Član je klavirskog dua Barabar sa pijanistkinjom Ružicom Gojković, sa kojom 2018. god osvaja treću nagradu na međunarodnom takmičenju Chopin Roma u Italiji. Aktivno sarađuje sa violinistkinjom Minom Aleksić. Zaposlena je u Muzičkoj školi „Mokranjac” u Beogradu kao klavirski saradnik na gudačkom odseku.