• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA SMŠ


  - nastavnički kadar u školskoj 2023/24.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Raspored ispita vanrednih učenika u junskom roku

 • Prijava vanrednih ispita za junski ispitni rok, do 5. juna 2024.

Koncert: Nebeska Rusija - 4 maljčika

  Koncert: Nebeska Rusija - Četiri maljička
U utorak 13. decembra 2022. godine
u 19.00 časova, u našoj školi

održaće se koncert
„Nebeska Rusija - 4 maljčika”

klavirskog dua
Aleksandar Šandorov - Nemanja Nikolić

Ovaj projekat je posvećen
sećanju na Vladu Divljana

 

Projekat pod nazivom „Nebeska Rusija - 4 maljčika“, posvećen je sećanju na Vladu Divljana. U njemu učestvuje pijanista Aleksandar Šandorov, koji u klavirskom duu sa Nemanjom Nikolićem povezuje muziku omiljenog kompozitora svih učesnika projekta, Sergeja Prokofjeva, sa autorskom muzikom Vlade Divljana.

Koristeći citate Prokofjeva i Divljanove autorske kompozicije, oni stvaraju autentično i novo muzičko delo maksimalno poštujući notne zapise koje koriste.

Kroz naslov projekta, kao i kroz sam koncertni program jasno se aludira na “dobri duh” Vlade Divljana jer se koriste nazivi pesme, odnosno filma koji je nedavno snimljen o njemu (pesma „Maljčiki“, film „Nebeska tema“. Termin Rusija se u nazivu projekta koristi zbog porekla Prokofjeva čija se muzika koristi u koncertnom izvođenju).

Ovakav muzički izraz, s jedne strane postaje zanimljiv svim ljubiteljima muzike Prokofjeva, ali i umetničkog izraza Šandorova, a s druge strane intrigantan onima koji su rado slušali hitove Divljana.

Aleksandar Šandorov je dobitnik brojnih nagrada, među kojima su nagrada iz fonda Emil Hajek, za najtalentovanijeg studenta u Milvokiju i Oktobarska nagrada Grada Beograda za najbolji koncert na Bemusu 1991. godine.

Šandorov je imao niz solističkih koncerata i nastupa sa simfonijskim orkestrima i kamernim ansamblima na prostoru nekadašnje Jugoslavije, u Slovačkoj, Austriji, Francuskoj, Španiji, Bugarskoj, Holandiji, Engleskoj, Kanadi i SAD. Pored klasične muzike, svira savremenu i rok muziku.

Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je diplomirao i magistrirao, Šandorov radi kao profesor na Katedri za klavir. U njegovoj klasi diplomirali su brojni studenti, a mnogi su osvojili međunarodne nagrade.

Među njegovim bivšim studentima je i Nemanja Nikolić. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisuje 2004. godine i diplomira 2010. godine na KateIste godine nastavlja svoje obrazovanje na višim specijalističkim studijama na matičnom fakultetu. Specijalističke studije završava 2012. godine sa najvišom ocenom.

Radi kao korepetitor u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Beogradu, član je nekoliko kamernih sastava a pored klasičnog programa izvodi i popularni, džez i filmski repertoar.

Valjevska muzička škola je partner u projektu koji je podržan od strane Ministarstva kulture.Koncert: Nebeska Rusija - Četiri maljička