• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Aktivnosti povodom upisa učenika u I razred Srednje muzičke škole

 • Konačna rang-lista Prijemnog ispita za upis u I r. SMŠ

HorFest 2023

  Hor Fest 2023
U utorak i sredu 6. i 7. juna 2023. godine
održaće se ovogodišnje izdanje HorFesta

Utorak, 6. juna, u 19.00 časova
u Centru za kulturu
Koncert valjevskih horova

Utorak i sreda, 6. i 7. juna
u Muzičkoj školi
Master klasovi prof. dr Katarine Stanković

 

Hor Fest 2023 - plakat


Poštovani,

Muzička škola „Živorad Grbić” Vas poziva na Koncert valjevskih horova, koji će se održati u utorak, 6. juna, u 19 časova u Centru za kulturu u okviru 6. Valjevskog festivala HorFest, koji je ove godine revijalnog karaktera.

Rad valjevskih horova bio je glavna inspiracija za organizovanje HorFesta, čiji su idejni tvorci profesori Muzičke škole Živorad Grbić Vanja Urošević i Nikolina Ninić, koje se osim pedagoške, aktivno bave i dirigentskom delatnošću. Godine 2015. realizovan je koncert Susreti valjevskih horova, čiji je cilj bio da okupi sve tada aktivne horove u gradu i da inspiriše horove u osnovnim školama. Koncert je bio vrlo zapažen od strane šire javnosti, stoga je predstavljao glavnu prekretnicu da valjevska muzička škola proširi granice horskog zvuka van grada. Cilj Muzičke škole Živorad Grbić, kao organizatora festivala, jeste da ovim festivalom ukaže na kvalitet horskog pevanja u Valjevu, ali i na značaj negovanja ovog žanra u savremenom muzičkom životu zemlje.

Na Koncertu valjevskih horova nastupiće Pripremni razredi MŠ „Živorad Grbić” iz Valjeva i izdvojenog odeljenja u Mionici, Dečiji hor „Abrašević”, Hor OMŠ „Živorad Grbić” - IO Mionica, Dečiji crkveni hor „Emanuil”, etno grupe „Grbinovke” (valjevska muzička škola) i „Valjevke” (KUD Krušik), Devojački hor SMŠ „Živorad Grbić”, Hor Valjevske gimnazije, Hor Medicinske škole „Dr Miša Pantić”, Omladinski hor „Abrašević”, Crkveni hor „Hadži Ruvim” i kamerni hor „Emanuil”.

Na programu će biti kompozicije domaćih i stranih autora - folklorne, duhovne, zabavne i dečije.U okviru HorFesta, prof. dr Katarina Stanković održaće master klasove 6. i 7. juna u MŠ  „Živorad Grbić”. Ona je vanredni profesor na FILUM-u u Kragujevcu, diplomirala je na odseku za Dirigovanje u klasi Jovana Šajnovića, magistrirala i doktorirala u klasi prof. Drinke Matić Marović. Rukovodila je Crkvenim horom u Pirotu. Sarađivala sa Umetničkim ansamblom Vojske Srbije  „Stanislav Binički”. Radila je kao profesor u MŠ  „Jovan Bandur” u Pančevu (2003-2005), kao dirigent Crkveno pjevačkog društva Ostrog u Novim Banovcima (2002-2014) i kao dirigent hora iz Beograda (2014-2018).

U utorak, 6. juna, u 12 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole, biće održan master klas  „Uloga i značaj crkvenog dirigenta na Bogosluženju”, na kom će se govoriti o odnosu dirigenta prema programu, crkvi i probi. Razmatraće se poznavanje Liturgike i koncept horske probe sa osvrtom na vokalnu tehniku, a bazirano na interesovanjima horskih dirigenata.

U sredu, 7. juna, u 12 časova u svečanoj sali MŠ  „Živorad Grbić”, biće održan master klas  „Dirigovanje nekad i sad”, sa temama o ulozi dirigenta, radu sa ansamblom, manuelnoj tehnici, sa osvrtom na trenutno stanje u horskom svetu i održani koncert valjevskih horova.

Molimo sve zainteresovane da nam se jave putem imejl adrese Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli najkasnije do nedelje, 4. juna, do 21 č. Vaš HorFest!Plakat za Master klas - crkveni dirigent
Plakat za Master klas - dirigovanje nekad i sad