• ODSEK KLAVIRA

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GITARE

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GUDAČA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK HARMONIKE


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
  • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

  • Koncert učenika srpskog tradicionalnog pevanja u Valjevskom muzeju, petak, 29. 3. 2024. u 18.00

  • Pravilnik o upotrebi mobilnog telefona, elektronskog uređaja i drugog sredstva u školi

  • Ponuda smeštaja za vreme trajanja 7. HorFest-a

  • Propozicije (i prijavljivanje)

  • Od 18. do 21. aprila 2024. (Propozicije)

  • Od 18. do 21. aprila 2024. (Pozivno pismo)

MITAR JOVANOVIĆ
 Mitar Jovanović

Nagrada „Živorad Grbić” za učenika koji je najuspešnije predstavljao školu na takmičenjima i koncertima


Rođen u Valjevu 1998. godine. Od najranijeg detinjstva, obzirom da se razvijao u porodici u kojoj je muzika imala značajno mesto (majka Ljiljana je profesor violine), on pokazuje izražen talenat i interesovanje za ovu vrstu umetnosti.

Sa osam godina Mitar upisuje violinu u valjevskoj muzičkoj školi „Živorad Grbić” u klasi Mr Snežane Stevanović. Njegov violinistički put se vrlo rano definisao. Već u prvom razredu muzičkog školovanja on osvaja prvu nagradu na Festivalu violinista u Ubu.

Tokom daljeg školovanja Mitar osvaja veliki broj nagrada, priznanja. Novi elemenat u sazrevanju njegove umetničke i muzičke ličnosti je saradnja sa njegovim kolegama sa odseka, u okviru kvarteta violina „Pikolo”. Učešće u kamernom sastavu ovakvog tipa je vrlo bitno uticalo na razvoj brojnih violinističkih i muzičkih elemenata kod mladog Mitra (intonativna preciznost, tonski kolorit, stilska definisanost, osećaj za zajedničko stvaralaštvo i muziciranje, jasnoća i čvrstina vođe jednog umetničkog sastava). Sa „Pikolom” on osvaja prvu nagradu na Festivalu muzičkih škola u Senti, ostvaruje brojne nastupe, od kojih svakako treba izdvojiti godstovanje na tradicionalnom Božićnom koncertu profesionalnog valjevskog gudačkog kvarteta „MISS”.

Godine 2010. u Valjevu se formira gudački orkestar „Feniks”, a čine ga najuspešniji učenici i profesori gudačkog odseka SMŠ „Živorad Grbić”. Orkestar debituje izvođenjem Vivaldijevih Godišnjih doba a Mitar Jovanović, iako još uvek osnovac, nastupa u ovakvom projektu.

Školske 2013/2014. godine upisuje srednju muzičku školu, takođe u klasi Mr Snežane Stevanović i nastavlja uspostavljenu tradiciju brojnih nastupa i nagrada. Svakako je potrebno izdvojiti njegovo učešće u orkestru „Feniks” sa kojim je nastupao širom Srbije i u regionu.

U avgustu 2014. godine skupa sa svojim kolegama iz orkestra „Feniks”, na inicijativu Mr Suzane Radovanović Perić, formira kvartet violina i gostuje u Pfafenhofenu (Nemačka). Njihov nastup je od profesora sa Minhenskog konzervatorijuma okarakterisan kao vrlo nadahnut i visoko profesionalan i kao takav je emitovan na njihovoj televiziji. Godine 2016. sa „Feniksom” ponovo gostuje u Pfafenhofenu, na inicijativu tamošnjih profesora, gde su bili vrlo zapaženi.

Mitar Jovanović je u toku svog školovanja sarađivao sa brojnim profesorima (Mr Snežana Stevanović, Mr Suzana Radovanović Perić, Vlada Marković, Dragan Sredojević, Marko Josifoski i Mihal Budinski).

Diplomirao je na SMŠ „Živorad Grbić” juna 2017. godine u klasi profesorke Mr Snežane Stevanović sa ocenom 5,00. Dobija od svoje matične škole  „Nagradu Živorad Grbić” za višegodišnju promociju i popularizaciju škole u gradu, zemlji i inostranstvu.

Mitar je do sada osvojio 37 nagrada od kojih su 24 prve, 6 drugih i 2 treće nagrade.