• ODSEK KLAVIRA

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GITARE

  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK GUDAČA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK HARMONIKE


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


  - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
   

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

 • Upis u Pripremni razred i Prvi razred Osnovne muzičke škole

 • Aktivnosti povodom upisa učenika u I razred Srednje muzičke škole

 • Konačna rang-lista Prijemnog ispita za upis u I r. SMŠ

MAŠA ŽIVKOVIĆ
 Maša Živković

• Učenik generacije srednje muzičke škole
• Nagrada „Živorad Grbić” za učenika koji je najuspešnije predstavljao školu na takmičenjima i koncertima
• Najbolja učenica obrazovnog profila muzički saradnik-teoretičar

Maša Živković, ćerka Mirka i Mirjane Živković, rođena je  2003. godine u Valjevu. Učenica je četvrtog razreda odseka teoretičar muzički saradnik u muzičkoj školi „Živorad Grbić“, ali je takođe i redovan učenik četvrtog razreda Valjevske gimnazije, dvojezičkog odeljenja društveno-jezičkog smera.

Kroz godine svog srednjoškolskog školovanja, učestvovala je na raznim okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima iz teoretskih  predmeta (solfeđo, dvoglasno pevanje, harmonija, muzički oblici, komponovanje itd). Pored toga, učestvovala je u raznim školskim svečanostima i dešavanjima, kao što su razni koncerti, javni nastupi, ali i u vannastavnim aktivnostima. Neka od tih dešavanja su jezičke priredbe, razne sekcije, mnogobrojni koncerti u Valjevskoj gimnaziji u kojima je svirala pevala, pisala aranžmane itd.

U prvoj godini (2018/2019.) učenica se takmičila iz solfeđa i teorije muzike. Na 26. republičkom takmičenju osvojila je prvu nagradu iz solfeđa (99.33 poena), a iz teorije muzike je osvojila drugu nagradu (91 poen). Na takmičenju „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu osvojila je prvu nagradu iz solfeđa (98.66 poena). Na takmičenju „Kornelije“ iz solfeđa je osvojila prvu nagradu (99 poena). Učestvovala je i na školskom takmičenju iz klavira u junu 2019. i osvojila je prvu nagradu.

Što se tiče vannastavnih aktivnosti u prvoj godini, položila je nivo V2 iz engleskog jezika u decembru 2018. godine, kao i nivo A2 iz francuskog jezika. Nastupala je 8.11.2018. u programu održanom povodom Dana prosvetnih radnika „Ja i dalje držim čas...“ gde je izvela svoju kompoziciju. Takođe je nastupala za Dan škole u gimnaziji 23.11.2018. godine kao vokal i instrumentalna pratnja. 28.12.2018. je učestvovala na nastupu u Šabačkoj gimnaziji, gde je pevačka grupa „Medenjaci“ iz Valjevske gimnazije izvela 2 pesme, u kojoj je Maša bila vokal i instrumentalna pratnja. U januaru 2019. je održan javni nastup učenika njenog odeljenja u okviru projektnih aktivnosti za predmet jezik, medija i kultura. Bila je jedan od organizatora kviza „Koliko poznajem francusku civilizaciju“ 22.3.2019. godine. Učestvovala je i na raspevanoj gimnaziji 22. maja 2019. godine kao vokal, vokalna pratnja i instrumentalna pratnja u vidu klavira. Učestvovala je na jezičkoj priredbi francuskog jezika, ali i na priredbi povodom dana engleskog jezika u aprilu 2019. godine. Takođe je bila član geografske sekcije u Valjevskoj gimnaziji. U junu 2019. godine je učestvovala u snimanju pesme i spota pesme Tamare Krstić „Posebna“ kao prateći vokal i instrumentalna pratnja.

U drugoj godini (2019/2020.) takmičila se iz solfeđa i dvoglasnog pevanja. Na republičkom takmičenju u decembru 2019. godine osvojila je prvu nagradu iz dvoglasnog pevanja (98 poena) i drugu nagradu iz solfeđa (92.33 poena).

Što se tiče vannastavnih aktivnosti, učestvovala je na koncertima u gimnaziji. 7.11.2019. je povodom Dana prosvetnih radnika u sali muzičke škole „Živorad Grbić“ održan koncert, na kom je učestvovala kao glavni vokal, prateći vokal i instrumentalna pratnja. Takođe je od 8.11. do 14.11.2019. godine zajedno sa profesorom muzičkog, Markom Tomićem, otputovala u Italiju, grad Pjaćencu, u novembru 2019. godine, gde je stekla raznovrsno muzičko znanje i nova iskustva, jer je prisustvovala aktivnostima na muzičkom konzervatorijumu „Conservatorio G. Nicolini“. Za vreme karantina, u junu 2020, zajedno je sa prijateljima iz gimnazije snimila pesmu „L’italiano“ kao znak podrške Pijaćenci zbog tadašnje situacije sa pandemijom. U martu 2020. godine je učestvovala i prošla u finale u izboru za frankofonu pesmu u Beogradu.

U trećoj godini (2020/2021.) takmičila se iz solfeđa, harmonije, muzičkih oblika, teorije muzike, dvoglasnog pevanja i komponovanja. Na republičkom takmičenju u novembru 2020. godine osvojila je prvu nagradu iz muzičkih oblika (98 poena), prvu nagradu iz harmonije (90 poena) i drugu nagradu iz solfeđa (93.33 poena). Na međunarodnom takmičenju u aprilu 2021. godine, osvojila je prvu nagradu iz teorije muzike (100 poena), prvu nagradu iz muzičkih oblika (92), prvu nagradu iz solfeđa (96.33) i drugu nagradu iz harmonije (81 poen). Na takmičenju „Kornelije“ u maju 2021. godine osvojila je sledeće nagrade: prva nagrada iz dvoglasnog pevanja (100 poena), prva nagrada iz solfeđa (100 poena), i treću nagradu na konkursnoj kompoziciji (75 poena).

Što se tiče vannastavnih aktivnosti, nastupala je 30.12.2020. u Valjevskoj gimnaziji na novogodišnjem koncertu kao vokal, instrumentalna pratnja, ali je i aranžirala određene pesme, kao i komponovala neke deonice u numerama. Učestvovala je 27.01.2021. na Svetosavskoj priredbi kao vokal i instrumentalna pratnja. Na završnoj maturskoj svečanosti 15.6.2021. je učestvovala u muzičkom delu programa kao instrumentalna pratnja. Početkom školske godine je takođe položila V1 nivo iz francuskog jezika. U ovoj školskoj godini bila je član muzičke i sociološke sekcije.

U četvrtoj godini (2021/2022.) takmičila se iz solfeđa, harmonije, muzičkih oblika, slušanja i zapisivanja, dvoglasnog pevanja i komponovanja. Na republičkom takmičenju, u decembru 2021. godine, osvojila je iz solfeđa prvu nagradu (100 poena), iz harmonije prvu nagradu (96.5 poena) i iz muzičkih oblika prvu nagradu (91 poen). Na međunarodnom takmičenju je iz harmonije osvojila prvu nagradu (96.5 poena), iz muzičkih oblika drugu nagradu (85 poena), iz dvoglasnog pevanja prvu nagradu (100 poena) i iz solfeđa prvu nagradu (98 poena). Na takmičenju „Kornelije“ je osvojila prvu nagradu iz solfeđa (100 poena), prvu nagradu iz dvoglasnog pevanja (100 poena), prvu nagradu iz dvoglasnog pevanja (95 poena), prvu nagradu iz muzičkih oblika (91 poen), prvu nagradu iz harmonije (95.2 poena) i drugu nagradu iz konkursne kompozicije (89 poena).

Što se tiče vannastavnih aktivnosti, nastupala je na Svetosavskoj priredbi u januaru 2022. godine kao vokal, ali se tom prilikom izvela i njena kompozicija za klavir, glas i violinu. Učestvovala je na koncertu u martu 2022. godine kao vokal, instrumentalna pratnja, ali je i pisala aranžman za određene numere. U aprilu 2022. godine je nastupala u muzičkom delu programa kao vokal, kada je francuski ambasador posećivao Valjevsku gimnaziju. Takođe, u aprilu je nastupala i na etno koncertu u Valjevskoj gimnaziji kao vokal. U maju 2022. godine je učestvovala na gimnazijskom „Kavez kvizu“. Svoj poslednji nastup obeležila je na završnoj maturskoj svečanosti, učestvujući u muzičkom delu programa kao vokal. U ovoj školskoj godini bila je član muzičke sekcije.

Takođe je u toku srednjoškolskog obrazovanja učestvovala na raznim nastupima sa horom srednje škole ,,Živorad Grbić“, kao što su Dan škole, novogodišnji koncerti, humanitarni koncerti, Svetosavski koncerti itd.

Nosilac je Vukove diplome i u muzičkoj školi i u Valjevskoj gimnaziji.