• ODSEK KLAVIRA

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GITARE

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GUDAČA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK HARMONIKE


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
  • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

  • Upis u Osnovnu muzičku školu

  • Propozicije (i prijavljivanje)

JELISAVETA SAVIĆ
 Jelisaveta Savić

• Nagrada za najbolje izveden maturski ispit

Jelisaveta Savić je rođena 2001. godine u Valjevu.Osnovno muzičko obrazovanje započinje sa devet godina u muzičkoj školi „Živorad Grbić” u Valjevu.Upisuje se na odsek violine u klasi profesorke Milene Martinov Stojković. Na violini postiže odličan uspeh, a tokom školovanja, uz preporuku svoje profesorke prelazi na odsek viole na kojem je i dan danas.

2016 godine. završava Osnovnu muzičku školu, kao jedan od tri najuspešnija đaka završnog razreda sa prosekom 5, 00 i upisuje Srednju muzičku školu u Valjevu.

U toku školovanja, mogli smo da je čujemo na mnogim javnim nastupima i koncertima, kako u gradu, tako i u zemlji i u inostranstvu. Izdvajaju se nastupi u Madlenianumu (Zemun) povodom obeležavanja jubileja 60. godina škole, zatim nastup u Sinagogi u Novom Sadu, u Nemačkoj i Sloveniji…

U toku školovanja ostvarila je zapažene rezultate na republičkim, međunarodnim takmičenjima i festivalima, u disciplinama: violina, viola i kamerna muzika. Osvojila je 28 nagrada (1 laureat, 18 prvih, 7 drugih i 2 treće.)

Održala je jedan solistički koncert u Valjevskoj Gimnaziji.

Pohađala je seminare u Srbiji kod:Nemanje Marjanovića, Saše Mirkovića, Mihaila Budinskog, Danijele Milutinović, Tamare Jokić, takođe i u Crnoj Gori kod Mihaila Bereznjickog. (Izdvaja se nastup u muzeju grada Perasta).

Bila je 4 godine član gudačkog orkestra „Feniks”, čiji je mentor magistar Snežana Stevanović.

Pored mnogobrojnih nastupa u gradu i inostranstvu, bila je učesnik projekta „Dido” . U saradnji „Feniksa” i Gimnazije „Širen” iz Pfafenhofena izvela se barokna opera „Didona i Enej” na premijerama u Valjevu, Minhenu i Pfafenhofenu.

Bila je član gudačkog kvarteta: „Žiksovci”, čiji je mentor profesorka Milena Martinov Stojković. Kvartet je nastupao na mnogobrojnim kulturnim manifestacijama u gradu, i koncertima u školi. (Izdvaja se učešće na Bitlvaniji)

Osim kao solista, kamerni izvođač i orkestarski izvođač, Jelisaveta se u gradu predstavila i kao član Devojačkog hora Srednje muzičke škole, zatim kao član Crkvenog hora Hadži Ruvim, Hora Beli anđeo i hora Abrašević.Imala je zapažen nastup na koncertu u Muzičkoj školi, kao vokal u duu Kolegas.Takođe završila je Osnovnu muzičku školu na odseku solo pevanje, u klasi profesora Bojana Veličkovića.

Svoj nastavak školovanja, vidi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.