• ODSEK KLAVIRA

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GITARE

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GUDAČA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK HARMONIKE


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
  • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

  • Upis u Osnovnu muzičku školu

  • Propozicije (i prijavljivanje)

BOJANA VUJIĆ
 Bojana Vujić

• Najbolja učenica obrazovnog profila muzički izvođač klasične muzike
• Nagrada za pregalaštvo u oblasti nauke i kulture


Bojana Vujić rođena je 2001. godine u Valjevu. Sa polaskom u prvi razred osnovne škole, upisuje se u muzičko zabavište u MŠ „Živorad Grbić“. Osnovnu muzičku školu upisuje 2010. godine na odseku violine u klasi prof. Aleksandre Milivojević – Jocić.

Od početka pokazuje svoju veliku ljubav i posvećenost muzici. Od 2014. svira u kamernim sastavima (najpre duo violina – viola, kasnije klavirski trio) sa kojima nastupa na kulturnim dešavanjima grada i osvaja nagrade. Od 2016. član je kamernog gudačkog orkestra „Feniks“. Iste godine dobija nagradu za najboljeg učenika završnog razreda osnovne muzičke škole i upisuje srednju muzičku školu.

Tokom školovanja osvaja 33 nagrade (25 prvih, 5 drugih, 2 treće, jedna specijalna) na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima iz violine, kamerne muzike i solfeđa.

U novembru 2013. godine nastupa kao gost na koncertu Jovana Kolundžije kao najbolji učenik gudačkog odseka OMŠ, a 2015. održava svoj prvi solistički koncert u Valjevskoj gimnaziji. Pohađala je master klasove kod Jovana Kolundžije, prof. Marka Josifoskog, prof. Nikole Aleksića, prof. Roberta Lakatoša, prof. Monike Skalar, prof. Dragana Sredojevića. Sa orkestrom „Feniks“ nastupa širom zemlje i inostranstva (2016. i 2017. u Sloveniji, 2018. u Nemačkoj). Od 2017. sarađuje sa tenorom Markom Tomićem i kompozitorom Vladimirom Puhalcem, sa kojima ostvaruje niz uspešnih koncerata. Tokom 2018. i 2019. član je rok kvarteta (kasnije seksteta) „Žiksovci“ koji čine učenici SMŠ, sa kojima takođe ostvaruje brojne nastupe u okviru manifestacija grada. U junu 2019. godine održava svoj drugi solistički koncert u Valjevskoj gimnaziji.

Školske 2019/20. godine završava srednju školu u klasi prof. Aleksandre Milivojević – Jocić. U periodu od 2016. do 2018. godine bila je u klasama prof. Angeline Novaković, prof. Vladimira Stoilkova i prof. Snežane Stevanović. Kao maturant dobitnica je Vukove diplome, nagrade za najuspešnijeg učenika vokalno – instrumentalnog odseka, kao i nagrade za pregalaštvo u oblasti nauke i kulture.

Školovanje nastavlja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Nikole Aleksića.