• ODSEK KLAVIRA

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GITARE

    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK DUVAČA I VOKALNI ODSEK


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK GUDAČA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK HARMONIKE


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

  • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA


    - nastavnički kadar u školskoj 2019/20.
     

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
  • Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita i upisa učenika u SMŠ za školsku 2024/25. godinu

  • Upis u Osnovnu muzičku školu

  • Propozicije (i prijavljivanje)

KALINA PETROVIĆ
 Kalina Petrović

• Nagrada za najbolje izveden maturski ispit
Nagrada za pregalaštvo u oblasti nauke i kulture

Kalina Petrović rođena je u Valjevu, 2003. godine. Učenica je Muzičke škole "Živorad Grbić", na vokalno-instrumentalnom odseku, instrument flauta, u klasi profesorke Radice Đedović.  Tokom osnovnoškolskog školovanja bila je u klasi profesora Aleksandra Burkerta, dok su u srednjoj školi njeni profesori flaute bili Aleksandar Burkert, Tijana Radović i Zorana Matić. Članica je Asocijacije flautista Srbije. Završila je OŠ "Sestre Ilić".

Od prvog razreda Muzičke škole učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima i osvajala nagrade samostalno i u okviru kamernog ansambla flauta "Flautisimo" - "Femus" u Subotici (2013, 2015, 2016, 2020.), Anton Eberst u Novom Sadu (2013.), Međunarodni susreti flautista "Tahir Kulenović" u Valjevu (2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022), Takmičenje flautista "Josip Slavenski" u Beogradu (2014, 2015, 2017.), Republičko takmičenje učenika muzičkih škola Srbije u Beogradu (2015, 2019, 2022), Međunarodno takmičenje "Ohridski biseri" u Ohridu (2015, 2017.), Međunarodno takmičenje "Davorin Jenko" u Beogradu (2016, 2017, 2018, 2019.), Takmičenje drvenih duvača Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu (2016), Međunarodno takmičenje flautista "Miodrag Azanjac" u Beogradu (2018, 2022), Internacionalni festival muzike "Primavera" u Bjeljini (2018.), Međunarodni Lady Wind festival Pančevo (2019), 19. međunarodni festival Muzičke škole "Petar Stojanović", Ub (2021). Sa Devojačkim horom Muzičke škole "Živorad Grbić" Kalina je u avgustu mesecu 2019. godine učestvovala na Međunarodnom festivalu horova održanom u Ohridu, gde su osvojili 2. nagradu, kao i Specijalnu nagradu za najbolje izvedenu zadatu kompoziciju makedonskog kompozitora. Takođe, članica je džez sekcije škole. Od januara 2016. do septembra 2021. bila je i članica Narodnog orkestra CZNTK "Abrašević" iz Valjeva.

Kalina je imala mnogobrojne nastupe kako sa Muzičkom školom, tako i sa Narodnim orkestrom. Neki od značajnih nastupa su koncerti u zemunskom "Madlenijanum"-u i novosadskoj Sinagogi, u Velenju - "Glasbena šola Frah Korun Koželjski" u Republici Sloveniji i Hevizu u Mađarskoj, zatim koncerti u muzičkim školama "Vladimir Đorđević" i "Josip Slavenski" u Beogradu, "Vojislav-Lale Stefanović" u Užicu, "Vuk Karadžić" u Loznici, "Kosta Manojlović" u Zemunu, u koncertnoj dvorani "Crkva Sv. Duha" u Kotoru, u Galeriji letnjikovca Buča u Tivtu, Narodnom muzeju u Valjevu, u Valjevskoj Gimnaziji, Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo, Internacionalnom studiju "Trnavac", Modernoj galeriji Valjevo, na Poslovnom fakultetu/Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum, kao i u Centru za kulturu u Valjevu, u okviru proslava organizovanih od strane MŠ "Živorad Grbić" i OŠ "Sestre Ilić", kao i na manifestacijama koje je organizovao i na kojima je učestvovao CZNTK "Abrašević" (Petrovdanski dani u Valjevskoj Kamenici, Dani sremuša u Donjem Taoru, Sajam vina na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija, da pomenemo samo neke). Na letnjoj sceni Kulturnog centra „Radoje Domanović“ u Rači, učestvovala je  na koncertu samostalno i u okviru ansambla „Flautisimo“, 21. avgusta 2020, a 11. septembra 2020. na "Festivalu kamerne muzike" u Novom Sadu, u okviru kamernog ansambla "Flautisimo". Sa orkestrom CZNTK "Abrašević" učestvovala je na turnejama u Češkoj (avgust 2017.), Nemačkoj (jun 2018.) i Francuskoj i Španiji (avgust 2019.), kao i sa orkestrom KUD "Mika Mitrović Jarac" iz Beograda u Italiji (jul 2019.), s kojim je nastupala na koncertima u Pozorištu na Terazijama. U istom pozorištu u decembru 2019, na koncertu KUD "Mika Mitrović Jarac", izvela je kompoziciju-duet za flautu i violončelo "Libertango" Artura Pjacole,  zajedno sa Anđelinom Nikolić. Tokom školske 2018/2019. godine nastupala je kao predstavnica svoje škole na otvaranjima izložbi u Centru za kulturu i Tehničkoj školi, a tokom 2021/2022. godine i na tribini u organizaciji Visoke poslovne škole strukovnih studija u Valjevu. Takođe, s ansamblom flauta "Flautisimo" nastupila je na Sajmu turizmu u Beogradu, kao predstavnik grada Valjeva, a s pomenutim ansamblom i Narodnim orkestrom učestvovala je na TV snimanjima.

Od početka pohađanja i osnovne i srednje muzičke škole, Kalina je dva puta godišnje učestvovala na  kampovima flaute koji su se održavali u Lipcima kod Kotora, Crna Gora u toku zimskog raspusta (januar/februar) i u Rači kod Kragujevca u toku letnjeg raspusta (avgust mesec), kao i u Beogradu, tokom februara 2022. godine.

Tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja pohađala je Master klas kod profesora Visoke škole za muziku u Majncu, Dejana Gavrića, a tokom srednjoškolskog u više navrata Master klas kod istog profesora, kao i kod profesora Muzičke Akademije Univerziteta u Ljubljani, Mateja Zupana, profesora FMU Miomira Simonovića i jednog od najvećih flautista današnjice Denisa Burjakova.

Kalina poseduje međunarodno priznate diplome B2 First Certificate in English i C1 Certificate in Advanced English Kembridž Univerziteta o nivou poznavanja engleskog jezika. Učestvovala je na 21. Regionalnom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola po naučnim disciplinama u Loznici 2019. godine i osvojila 3. mesto iz oblasti engleski jezik i na 62. Republičkom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola po naučnim disciplinama u Pančevu iste godine i osvojila 2. mesto za istu oblast.

Od 26. jula do 8. avgusta 2021. godine Kalina je učestvovala u projektu "Svetlost svitaca" održanom u Beogradu. Projekat Filmskog festivala Slobodna zona "Svetlost svitaca" ima za cilj da mladima ukaže na jednu od lokacija Holokausta u Evropi – Staro Sajmište (Beograd) i upozna ih sa istorijskim dešavanjima na ovom lokalitetu i istakne značaj i neophodnost kulture sećanja. Na osamdesetu godišnjicu od osnivanja Logora Staro Sajmište, šesnaest srednjoškolaca, među kojima je bila i Kalina, zajedno sa istoričarima i umetnicama iz Srbije i Nemačke, osmislilo je kroz radionice i kreiralo multimedijalnu šetnju na lokaciji bivšeg logora koja će biti dostupna preko mobilne aplikacije (https://www.youtube.com/watch?v=ccvarie05t4). Projekat želi da da novu perspektivu Starom Sajmištu i oživi sećanje na njega. Aplikacija kreirana tokom projekta će ponuditi drugačiji pristup učenju istorije, produbiće interesovanje za temu stradanja u Drugom svetskom ratu, i omogućiti korišćenje aplikacije na licu mesta tokom (školskih) izleta u Beograd.